60% dintre romani ar renunta la jobul full time, 27% au cel putin un job in plus

Posted by

interviu-job

Aproape 60% dintre romani ar vrea sa renunte la un angajator full time si sa se intretina strict din proiecte de freelancing, lucrand de acasa, este concluzia unui sondaj derulat in perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2013 pe platforma bestjobs.ro.

Inainte insa sa va las sa va delectati cu cifrele sondajului, am o intrebare:

Tu cum muncesti?

View Results

Loading ... Loading ...

Astfel, 57% dintre participantii la studiu s-au declarat foarte interesati sa faca pasul de la un job la birou la unul de acasa, in timp ce alti 27% lucreaza deja la proiecte de freelancing care le aduc bani in plus, pe langa un job full time. De asemenea, 14% au reusit chiar sa renunte definitiv la un loc de munca full time, castigand din proiecte suficient incat sa se intretina.

Interesant este procentul celor care nu sunt atrasi sub nicio forma de astfel de metode de a-si castiga existenta, acesta fiind de doar 2% dintre respondenti.

Din studiu reiese ca si in Romania exista numeroase firme care accepta colaborarea de la distanta, in contextul in care 73% dintre cei care lucreaza deja ca freelanceri in diverse arii de activitate colaboreaza tot cu anumite companii din Romania. In schimb, pentru afaceri din strainatate presteaza munca platita de acasa numai 27% dintre respondenti.

Totodata, 40% dintre cei care lucreaza ca freelanceri dedica proiectelor suplimentare maxim 2 ore pe saptamana, in timp ce alti 35% lucreaza cateva ore in decursul celor sapte zile. In acelasi timp, 5% dintre freelanceri lucreaza doar in week-end, iar 20% sustin ca, uneori, proiectele le ocupa mai mult timp decat jobul full time.

Cei mai favorizati la capitolul acesta sunt persoanele care activeaza in zone precum jurnalism, graphic design, marketing, dar si IT sau servicii legate de sectorul financiar.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *