Hudway, aplicatie GPS care “proiecteaza” drumul pe parbrizul masinii

Posted by

hudway

De vreo 2 zile, publicatiile online de la noi publica informatii despre Hudway (pagina oficiala | app store), aplicatia care-ti transforma parbrizul intr-un ecran GPS, pentru “a evita cat mai usor accidentele”, sursa initiala fiind Dailymail.

Cand am aflat de ea de la Bogdan si am vazut si clipul video (vezi mai jos), geek-ul din mine s-a extaziat maxim, imaginatia lucrandu-mi pana la nivelul navelor spatiale. Si am testat-o aseara, incercand sa ajung de la Victoriei la Romana, plecand de la sediul politiei de pe Lascar Catargiu.

Ideea mi se pare super misto, aplicatia poate fi folosita si fara proiectie pe parbriz, aceasta fiind “disponibila” la un tap distanta, tap care tot ceea ce face este sa inverseze display-ul, pregatindu-l astfel pentru ca informatia sa poata fi citita in oglinda.

Insa, dupa un kilometru:
– “augmented reality” = reflexia ecranului telefonului mobil pe parbrizul masinii.
– daca telefonul este alb, lumina il va proiecta si pe acesta pe ecran.
– ma gandesc ca la drum lung e posibil sa ti se imprime pe iris dungi able. 🙂
– softul nu e neaparat si bun. Pe Lascar, catre Victoriei, ma ducea pe Dorobanti pentru a ajunge la Romana.

Mai jos aveti doua clipuri video. Primul clip este cel oficial, realizat de catre compania producatoare, cel de-al doilea reprezentand realitatea din masina, filmat aseara cu un alt telefon mobil. Sincer, mi se pare o chinezarie. 🙂


Ce am invatat din asta? Ca un amarat de feature, care nu face nimic altceva decat sa afiseze aplicatia in oglinda pe ecranul iPhone-ului, impachetat frumos, de la “safety” pana la “augmented relality”, poate obtine o tona de free media chiar daca aplicatia nu e neaparat cea mai reusita.

Pentru ca nimeni nu testeaza.

6 comments

 1. Am vazut si eu azi aplicatia minune si m-am intrebat ce naiba faci ziua mai ales daca pleci la mare pe autostrada soarelui la 8-9 dimineata cand soarele bate direct in parbriz….

  Si m-am mai intrebat de ce naiba nu pot folosi oricare alta aplicatie dar fara sa incerc nu mi-a dat prin cap ca trebuie afisat in sistem oglinda pe ecranul telefonului.

  1. Uau cat de inteligent ar trebui sa dai un feedback la developeri sa schimbe ceva…sa faca aplicatia sa ruleze doar dupa 8-9 cand bate soarele in parbriz

 2. Eu am de mult Ulysse Speedometer Pro pe android.
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.binarytoys.speedometer

  nu are componenta de ghidare GPS dar are optiunea de “hud” pentru speed/stats
  a fost fun 15 minute, dupa care am gasit-o cam inutila: nu merge decat daca e bezna afara; un far din fata si s-a dus totul. plus ca nu e la indemana un suport potrivit pentru pozitia in care sa tii telefonul corect (ps. suportul de telefon nou de la mountek e super, magnet power)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *