horia brenciu

PR: link-uri catre aplicatiile si site-urile din comunicatele de presa

Posted by

Vezi si PR: Fotografiile atasate comunicatelor de presa. Aparent, am schimbat procedurile a cel putin 2 agentii de PR din Romania. Sper ca si acest articol sa aiba acelasi efect, iar seria de imbunatatiri ale comunicatelor de presa sa devina cat mai completa.

Intrebare: Daca un client lanseaza o aplicatie pentru mobile, ori un site, ori faceti referire la o aplicatie, ori site, de ce nu dati in comunicatul de presa si adresele de la care se pot descarca aplicatiile respective (Google Play / iTunes etc), ori link catre site-urile in cauza? Ori, macar, sa le comunicati in mailul pe care il trimiteti catre presa / bloggeri?

Ganditi-va ca nu toti bloggerii, ori jurnalistii, au smartphone-uri cu Android si iOS. Ganditi-va ca multe dintre aplicatii au trecut la producator companii de care e posibil sa nu fi auzit, ceea ce creste putin dilema in cazul unui raspuns la intrebarea “asta e aplicatia despre care vorbesc astia in comunicat?”.

Si, pana la urma, ce relevanta ar avea un articol pe refresh.ro despre lansarea unei super aplicatii pentru iPhone / Android, cand eu nu as putea sa le dau cititorilor link direct catre aceasta? Dar pentru voi? Va ajuta cu ceva? Nu cred.

Sansele sa o instaleze, macar de curiozitate, sunt mai mari astfel, decat in cazul in care le-as comunica, sec, lansarea unei aplicatii, care, in fond, e posibil sa nu intereseze pe nimeni. Face sens? 🙂

E ca si cum ati lipi afise ca Horia Brenciu are sambata asta un super spectacol, insa omiteti sa treceti si locatia. Ne descurcam noi!

horia brenciu

4 comments

 1. Asta pentru ca prin aplicatie se poate plati si factura sau se poate reincarca cartela, nu trebuie promovata asa de mult, trebuie promovata modalitatea de plata/incarcare.

  Se gaseau repede link-urile, nu iti lua asa mult.

 2. @Stefan: modalitatea de plata fiind prin aplicatie (asta daca ne referim la acelasi ultim comunicat, eu personal am o lista mai lunga)

  Cat despre ultima afirmatie, daca tu esti om de PR, scopul tau e sa-ti public ce-ai scris, prin filtrul meu, nu sa-mi trimiti un quest si sa ne jucam impreuna. Nimeni nu mai are timp de joaca.

  @Viorel: nu incerc decat sa usurez / imbunatatesc munca tuturor :-). Multumesc!

 3. Vai Costin cum nu știi? Brenciu are spectacole la Sala Palatului “by default”! 🙂
  On topic:
  Fără link comunicatul este incomplet, dacă mesajul se referă la o aplicație/site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *