Mai 2012: Cati bani a facut onlineul romanesc in 2011? Ponta spune NU ACTA!

Posted by

Sfarsit de 2012. Zile linistite, mancare din belsug si timp berechet pentru a arunca un ochi asupra .ro-ului. Cu acest mini-serial isi incheie si refresh.ro activitatea editoriala din 2012. La multi ani!

Continuam, asadar, retrospectiva .ro din 2012 cu cele mai importante evenimente ale lunii mai 2012, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru. Multumesc!

Pentru nostalgici: Retrospectiva 2010 | Retrospectiva 2011.

Top stiri:
Mediafax, inca o incercare de monetizare a continutului online: ZF Corporate
Ziarul Financiar, cel mai puternic cotidian de business din Romania, lansa ZF Corporate, platforma ce se adreseaza in special firmelor si/sau factorilor de decizie din firme, inlocuind sectiunea cu plata ZF Exclusiv lansata in octombrie anul trecut.

Aprilie, a treia luna pe minus pentru online-ul romanesc
Pentru a treia luna consecutiv vorbim despre o scadere generala de trafic in cazul celor mai vizitate site-uri din Romania monitorizare de catre SATI, biroul BRAT de audit internet din Romania. “Profita” de acest lucru stirileprotv.ro care urca inca odata pe primul loc in topul celor mai vizitate site-uri din Romania. Si acolo ramane.

RoNewMedia devine iceefest
RoNewMedia isi incheie activitatea sub acest nume odata cu editia 6.0, urmand sa devina, de anul viitor, Interactive Central & Eastern Europe Festival (Iceefest), un eveniment regional ce va acoperi toata regiunea Europei Centrale si de Est.

Victor Ponta a spus NU acordului ACTA
Romania nu poate sa ratifice un acord asa cum este ACTA, decat in momentul in care acesta va suferi modificarile necesare care sa garanteze libertatea si ganrantarea drepturilor private ale fiecaruia dintre noi, a declarat Victor Ponta (video)

* Exclusiv pentru terminalele mobile

Audiente online (SATI)
Volumul persoanelor din mediul urban intre 14 si 74 de ani este de 9.704.416 persoane, dintre care 6.150.182 utilizatori de internet. Mai multe aici.

* Intenet Corp lanseaza cashout.ro.

Cati bani a facut onlineul romanesc in 2011? (IAB Romania & PwC Romania)
Conform studiului ROADS (Romanian Online Advertising Study) realizat de IAB Romania si PricewaterhouseCoopers Romania, in 2011, valoarea pietei de publicitate online din Romania a atins un nou record, cele 22 de companii care au raportat veniturile nete insumand cu un milion de euro mai mult decat estimarea PwC Romania din ianuarie 2012.

Care e suma? Vezi aici!

Publishing
realitatea.net a fost relansat
– Gandul lanseaza Gandul Live.
– m.sport.ro depaseste 2.5 milioane de vizite.
A fost lansat tvrinfo.ro
wall-street.ro se lanseaza pe iPhone.

Social Media
Top Social Brands 2012
– Evenimentul Zilei devine primul ziar pe Facebook (app)
Un “viral de vineri” romanesc
– BitDefender lanseaza blogul HOTforSecurity.com

IT&C
– A fost anuntat Samsung Galaxy S3
– Reteta unei aplicatii smartphone de impact (Unlock Research)
Tabletele si laptop-urile, vedetele cresterii vanzarilor in domeniul IT (GfK TEMAX)

One comment

  1. Pingback: Haotik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *