2parale.ro

2parale cumpara 2performant si se extinde la nivel international

Posted by

Dupa 4 ani de marketing afiliat in Romania, 2parale preia controlul integral asupra platformei din spatele ei, 2performant, platforma pe care Radu Spineanu1 si Seedmoney au dus-o international cand Dorin Boerescu2 si Daniel Enache3 au preluat 80% din actiunile 2parale.ro. Mai mult decat atat, 2parale.ro se va extinde in mai multe tari din Centrul si Sud-Estul Europei si Turcia..

Detalii gasiti pe blogul 2parale. Nu stiu despre voi, insa mie mi se pare foarte tare. Poate si din cauza faptului ca sunt putini romani, ca sa nu zic platforme romanesti, care ajung recunoscuti/te la nivel international.

La multi ani si succes!

2Performant este o platforma de afiliere dezvoltata in 2010 de antreprenorii romani Radu Spineanu – fondator 2Parale, Vladimir Oane si Lavinius Marcu. Aceasta asigura sistemul tehnic de inregistrare si monitorizare a vanzarilor si a tuturor actiunilor generate prin intermediul retelei 2Parale.

”Aceasta fuziune asigura toate premisele pentru o crestere exploziva a businessului 2Parale in 2013. Telul nostru a fost intotdeauna sa cream o companie cu un impact global si suntem convinsi ca platforma si abordarea 2Parale-2Performant vor face diferenta pe piata”, a explicat Radu Spineanu, fondator 2Performant si 2Parale.

Tranzactia a implicat atat schimb de actiuni, cat si numerer, astfel ca actionariatul companiei care furnizeaza serviciile 2Parale s-a schimbat astfel: Dorin Boerescu – 40%, Stefan Iordache – 40% si 2Parale On-line – 20%. Tranzactia a fost asistata de casa de avocatura Biris Goran, lider de piata in domeniul asistentei juridice in tranzactiile IT. Responsabilitatile legate de dezvoltarea tehnica a platformei de afiliere sunt preluate de Silviu Lucian Vacaroiu, cooptat recent in echipa 2Parale ca Chief Technology Officer (CTO). Cu o experienta de 10 ani in web development si aproximativ 6 ani in marketing online, Silviu Lucian Vacaroiu a ocupat anterior functia similara in cadrul eRepublik.

Investitiile in cresterea calitatii serviciilor de afiliere oferite de 2Parale vin sa confirme atat dezvoltarea industriei de marketing afiliat din Romania, cat si evolutia pietei de comert electroniclocale, care, in opinia principalilor jucatori, va atinge un miliard de euro in 2013.

Proiectul retelei de afiliere a fost anuntat de fondatorul Radu Spineanu in decembrie 2008, in cadrul NetCamp, iar in februarie 2009 a primit prima runda de finantare din partea fondului Seed Money. La finele lui 2009, afacerea a fost preluata de antreprenorii Dorin Boerescu si Daniel Enache, businessul fiind separat in doua companii. In februarie 2012, Stefan Iordache, fondatorul Leo Burnett Group, a intrat in actionariatul 2Parale, preluand 40% din actiunile companiei. Tranzactia a marcat exit-ul lui Daniel Enache din business. In prezent, serviciul 2Parale este furnizat de 2 Parale Afiliere.

In cei patru ani de la aparitia pe piata din Romania, 2Parale a generat celor peste 230 de advertiseri din retea vanzari care depasesc 41 de milioane de lei (fara TVA) si a livrat mai bine de 59 de milioane de click-uri. Numai in 2012, compania a adus magazinelor din retea peste 145.000 de vanzari. In prezent, mai bine de 15.000 de afiliati (mari publisheri, site-uri de nisa, specialisti SEO&PPC, bloggeri, retele sociale si diverse comunitati) colaboreaza cu 2Parale. Portofoliul de advertiseri care deruleaza campanii in 2Parale include nume precum miniPRIX, Flanco, ClickShop, Elefant, Groupon, TinaR, FashionUp, evoMag, Nemira, Yves Rocher si Continental Hotels.

2Parale este prima si cea mai mare retea de afiliere din Romania si Bulgaria, activa in prezent si pe pietele din Serbia, Irak si Cipru. Face parte din Leo Burnett Group si este singura retea de marketing afiliat membra a IAB Romania.

Note de subsol:
1. Radu Spineanu – Founder Kinotopic. LinkedIn | Twitter
2. Dorin Boerescu – CEO 2Parale & 2Leva. LinkedIn | Blog | Twitter
3. Daniel Enache – founder Digital Data Tech. LinkedIn

4 comments

  1. Pingback: Haotik
  2. Pingback: Cheța Manuel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *