Black Friday

Dead Friday: Topul magazinelor online de negasit in Vinerea Neagra

Posted by

distinct.ro, o companie de hosting, a publicat un status al site-urilor care au reusit sa stea cat mai mult online in Vinerea Neagra (sursa Mircea Scarlatescu). Nu sunt toate, oktal.ro, koyos.ro, de exemplu, lipsind, iar pe altele le-am gasit in plus, de exemplu goingout.ro.

Am facut o selectie a celor mai cunoscute magazine pe care le-am gasit monitorizate si le-am impratit in 3 categorii: IT&C, Books si Fashion. Cum vineri am fost precum anumite magazine, mai mult offline decat online, anumite cifre mi se par cam mari (ex: evomag.ro, peste 16 ore de downtime???). Pareri?

IT&C
black friday : ITC

Pe primul loc in topul Dead Friday se afla magazinultau.ro, compania inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, cu 20% mai mult decat in 2010, si 30.000 de euro profit. Urmeaza evomag.ro, cu 16 ore de downtime. Mai gasim f64.ro, cu 11 ore de downtime, in timp ce domo.ro si altex.ro au stat aproape de 10 ore offline.

Pe ultimul loc in topul de mai sus este emag.ro, 146 milioane euro cifra de afaceri in 2011. Au pierdut doar 30 de minute din Black Friday (din cate inteleg intre 00:00 si 06:00 nu s-a vandut nimic, ci doar s-au calmat cateva sute de mii de oameni cu un .jpg, impartindu-i astfel intr-o zi lumina), vezi povestea pregatirilor.

Fashion

Putin mai linistita situatia in aceasta categorie, insa top 10 este format din magazine online ce au picat intre 3 si 9 ore.

Books

Aproape liniste si pace, romanul fiind mai aproape de telefoane mobile, monitoare, televizoare, tablete, posete, rochii si produse cosmetice, decat de carti. In afara de librarie.net, pe care, daca-l intrebi, nici el nu stie ce s-a intamplat vineri, celelalte site-uri au avut caderi de maxim 5 ore.

16 comments

 1. Pingback: Cristian Manafu
 2. ai exclus pcgarage.ro – dupa mine a avut cel mai bun uptime, dar si oferte tentante care se schimbau la fiecare 6 ore..

  sa nu uitam si de koyos..

 3. Pingback: Dragoş Geornoiu
 4. Comentariul tau asupra tabelelor nu coreleaza cu continutul acestora. “Mai gasim f64.ro, cu 11 ore de downtime, in timp ce domo.ro si altex.ro au stat jumatate de zi offline.” si “celelalte site-uri au avut caderi adunate de maxim 5 ore.”

 5. Statistica nu e f exacta. Eu am intrat de mai multe ori pe magazinultau.ro. La ce uptime e raportat nu as fi avut cum.

  Altfel noi am fost responsabili cu zorilestore.ro 😉

 6. Hei, Radu! 🙂

  Si mie mi se par putin exagerate cifrele. Multumesc pentru comentariu si felicitari pentru uptime-ul zorilestore.ro!

 7. la librarie.net am banat monitorul distinct si de aceea apare acea cifria penibila; ma mir ca dau publicitatii cifre false si nu s-au sinchisit sa ne anunte si pe noi sa ne ceara explicatii; ca sa nu mai zic ca e total imoral sa faci sute de apeluri pe minut la un site de e-commerce de black friday fara sa le ceri permisiunea;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *