3 proiecte online. 3 finantari de 5000 de euro. ReStart Romania 2012!

Posted by

ReStart Romania este o competitie in care se propun, discuta si dezvolta proiecte care promoveaza utilizarea de resurse si tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale: transparentizare si acces la date deschise, o administratie publica utila cetateanului, agregare comunitara.

In ciuda Re-ului, cititorii mai vechi stiu ca posed inca alte cateva domenii re-ceva, ReStart Romania nu are nicio legatura cu refresh.ro :-), ci este un proiect marca TechSoup Romania, realizat cu sprijinul unei finantari a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Ideile care au convins publicul prezent la Gala ReStart Romania sa aleaga 3 din cele 7 finaliste abordeaza subiecte precum lipsa medicamentelor in cazul bolilor grave, participarea persoanelor cu dizabilitati la viata publica si lipsa educatiei sexuale pentru adolescenti.

Finalistele si castigatoare a cate 5000 de euro finantare, sunt:

1. lipsatratament.ro – un instrument care va permite personalului din sistemul sanitar, organizatiilor si pacientilor sa anunte public daca medicamentele care le-au fost prescrise lipsesc. Un blog si harti interactive vor afisa aceste date pentru public si le vor face disponibile Ministerului Sanatatii, precum si organizatiilor nationale si internationale, in felul acesta asigurand transparenta intregului proces si responsabilizarea factorilor decizionali.

2. orasul-tuturor.dev2.zitec.ro – o harta care va ajuta persoanele cu dizabilitati sa identifice mai usor care sunt locurile accesibilizate – de la institutii publice si de cultura la mijloace de transport in comun – si vor putea pune presiune asupra autoritatilor pentru imbunatatirea accesibilizarii. Orasul Tuturor are si o aplicatie pentru telefoanele mobile cu Android (descarca).

3. sexulvsbarza.ro – prima platforma de educatie sexuala in format video pentru adolescenti ce cuprinde clipuri de cate 3 minute, in care adolescentii pot intelege mai bine subiecte precum drepturile minorelor insarcinate sau minoritatilor sexuale, dar si chestiuni legate de corp, sex sau relatii.

Povestea intreaga, mai jos.

One comment

  1. Pingback: Iulian Donici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *