Tutoriale video romanesti?

Posted by

Google explica cum Youtube nu este doar un entertainment hub, ci si un forum educational pentru cei dornici de a invata una si alta. Despre aplicabilitatea in Romania am o indoiala, insa, in ciuda vehicularii costurilor destul de mari pe segmentul video (o spune si Sergiu Biris) si ROI-ul de pe buzele tuturor in ultimii 4 ani, tind sa cred ca tutorialele pot fi un canal bun – chiar si de vanzare – catre consumator.

Pe partea corporate avem exemplul Vodafone Romania, care a facut un pas in directia asta lansand Vodafone Tutoriale, in urma cu o luna de zile. Intrand insa in zona vbloggingului / publishingului, costurile ar fi destul de moderate, investitia principala fiind in timp si relatii, nu neaparat in bani.

Insa aici nu am decat un exemplu, videotutorial.ro, un blog cu un trafic (si comentarii) mai mult decat multumitor :-). Si cred ca ar mai fi loc de unul pe zona de terminale mobile (telefoane / tablete) pentru un public ce are bani sa se joace cu masinarii de peste 250 euro.

In cazul in care mai sunt si altele, mi-ar placea sa strangem o lista cu site-uri/bloguri din Romania care publica frecvent tutoriale video. De preferat productii proprii. Ma ajutati cu un exemplu?

PS. Mi-a picat la final, insa e posibil ca tpu.ro sa fie o resursa destul de interesanta de research a zonelor in care e nevoie de tutoriale. Nu neaparat video, insa video e mai usor de urmarit. Bine, pentru cine e interesat. Eu cochetez de cateva luni cu o idee in sensul asta (pacat ca o fac doar ca exercitiu).

8 comments

  1. Pingback: Haotik
  2. Pai pana una alta Youtube e #2 ca motor de cautare …

    In fine si eu ma chinui sa implementez un site bazat pe Tutoriale numai ca e destul de complicat sa realizezi tutoriale …si costa si ceva ..

  3. Un link este pus gresit. Site-ul in cauza e videotutorial.ro (care cred ca e si destul de cunoscut). Cel de acum redirectioneaza catre tutoriale.ro pe care nu se gasesc nici tutoriale video, nici comentarii. Dar cred ca tocmai li s-a dublat traficul :).

  4. Pingback: Dragos Bunea
  5. Pingback: Okazii.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *