Megaupload, FileServe şi FileSonic au decedat

Posted by

E o strategie simplă: poţi face bani de pe urma altora până la un anumit punct. Dacă la MegaUpload, site care producea 170 milioane de dolari pe an, motivul e simplu, celelalte două s-au închis pentru că se simţeau cu musca pe căciulă, având un model de business similar.

Dar care era acest model de business?

Simplu. Oamenii vor să pirateze conţinut. Hai să stimulăm nişte oameni să distribuie conţinut prin intermediul nostru, plătindu-i să urce filme şi aplicații protejate de drepturi de autor, dar noi să ne facem că nu vedem.

Cât credeau că sistemul ăsta va funcţiona? Cât credeau că studiourile de film vor spumega că ei nu fac bani de pe urma conţinutului lor, dar alţii fac?

One comment

  1. Au profitat de urmatoarea chestie: “…current safe harbor rules don’t hold Internet services accountable for the the actions of their customers.” (http://mashable.com/2012/01/20/megaupload-sopa-dropbox/)

    Bineinteles ca atunci cand ai milioanele de dolari la dispozitie te crezi Dumnezeu si pici ca Megaupload :)) E au facut ca oricare altul: au incercat pana au vazut ca li se ineaca vasele. Cat? Oricat de mult s-ar fi putut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *