Unde cauti finantari nerambursabile pentru proiectul tau online?

Posted by

Teoretic, ai putea spune ca nu ai putea sa obtii finantari nerambursabile, si asta mai mult sau mai putin din cauza crizei, investitorii particulari sau fondurile de investitii specializate dorind cedarea unor parti din companie. Practic insa, daca sumele necesare sunt de ordinul a zecilor de mii de euro, exista alternative de a atrage capital nerambursabil.

Zitec, una dintre cele mai importante companii din industria IT romaneasca specializata pe dezvoltarea de produse si aplicatii on-line complexe a reusit sa obtina in 2011, pentru HotelPeeps, aplicatie despre care v-am povestit in martie anul trecut, nici mai mult nici mai putin de $11.000: prima data $8000 de la MailChimp, compania avand la dispozitie 1 milion de euro (unde e criza? :-)) de dat, iar a doua oara 3000 de euro de la o companie de soft al carei nume inca nu poate fi oferit publicului :-).

Daca mai adaugam insa si faptul ca HotelPeeps s-a clasat pe locul al doilea in cadrul concursului de Cloud Computing din Romania organizat de Microsoft si a incasat in acest fel un premiu de 3.000 de dolari, avem deja $14k, banuti destul de interesanti pentru un startup!

Zitec a reuşit în acest mod atragerea unei finanţări de 8.000 de dolari din partea Fondului de Integrare MailChimp pentru a dezvolta un sistem automat de generare şi trimitere de alerte personalizate pentru utilizatorii HotelPeeps. Mailchimp deţine una dintre cele mai populare platforme de email marketing din lume şi încurajează inovaţia în proiectele ce folosesc această platformă.

În urma unor discuţii şi analize am fost acceptaţi în program şi am încasat integral 8.000 de dolari. Această sumă este nerambursabilă, singura condiţie fiind integrarea aplicaţiei HotelPeeps cu API-ul MailChimp, lucru pe care ni-l doream şi pe care l-am realizat deja.

Din ce în ce mai multe companii IT internaţionale organizează concursuri locale pentru dezvoltatorii de aplicaţii online sau mobile. Nu trebuie neglijată participarea la astfel de competiţii, existând şanse reale pentru obţinerea unor premii în bani. Deşi nu este vorba de sume foarte mari, acestea vin totuşi fără obligaţiile induse de vânzarea unei cote din firmă şi oferă un beneficiu de imagine consistent.

Alexandru Lapusan – CEO & Founding Partner, Zitec

Tot Alexandru raspunde insa si intrebarii din titlu, pentru cititorii refresh.ro.

Sunt bani in afara, trebuie doar sa ii cautati, compania care da acei bani sa fie pe nisa ta si sa aiba, evident, ceva de castigat din asta. De exemplu, acel 1 milion de euro de la MailChimp inca nu s-a epuizat.

Apoi ar mai fi si concursurile. Nu sunt bani multi, insa se strang. Altfel, ai fi luat 20k de la un investitor si ai fi cedat si parte din proiect.

Scopul acestei comunicari nu e de a ne lauda, ci de a arata ca se pot obtine fonduri nerambursabile chiar daca suntem din Romania. E putin mai greu, insa daca insisti si ai un produs bun, confirmarea nu se va lasa mult asteptata. Iar apoi, altfel te poti prezenta in fata unui investitor particular.

Alexandru Lapusan – CEO & Founding Partner, Zitec

Note de subsol:
1. Alexandru Lapusan – CEO & Founding Partner, Zitec. LinkedIn | Twitter

12 comments

  1. Pingback: Alexandru Lapusan
  2. Pingback: Ruxandra Fediuc
  3. Pingback: Mircea Iurcu
  4. Pingback: C. Dan D.
  5. Pingback: 8biti
  6. Pingback: Petruş L
  7. Pingback: Bundaru
  8. Majoritatea romanilor asteapta sa pice din cer in loc sa alerge sa-i produca. Felicitari celor de la Zitec ca au cap si se descurca 🙂

  9. Pingback: Monica Miron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *