ce-i aia bestjobs?

BestJobs: 35% dintre angajati isi petrec peste o ora din timpul de lucru pe Y!M si Facebook

Posted by

Una dintre concluziile unui chestionar Bestjobs.ro la care au raspuns 6572 de utilizatori este ca doar 5,5% din angajatii romani si-au asumat vreodata meritele pentru munca altor colegi. Nu, zau. 🙂

Cea mai des intalnita “abatere” la locul de munca este timpul petrecut pe internet in timpul programului, 15,31% din angajati petrecand timp online in loc sa lucreze. Din angajatii care navigheaza pe internet in timpul programului 14,57% folosesc Facebook sau Yahoo!Messenger peste 4 ore din zi.

Iata rezultate chestionarului, pe larg.

Analizand raspunsurile la intrebarea “Ti-ai asumat vreodata meritele pentru munca altcuiva?” am aflat ca 82,5% dintre angajatii romani primesc laudele doar pentru propria munca. Peste 12% dintre respondenti au declarat ca nu isi asuma meritele pentru munca depusa de alti colegi, insa sunt tentati sa faca acest lucru.

De asemenea, alti peste 4% dintre respondenti au raspuns ca isi atribuie frecvent meritele pentru munca altcuiva, iar 1,5% au dat dovada de un comportament neetic doar o singura data.

Cei 2547 de participanti la sondajul cu intrebarea “Cat de sincer esti cu adevarat la locul de munca?” afirma urmatoarele:
– 3,26% au declarat cheltuieli in interes de serviciu mai mari.
– 4,59% au luat definitiv produse din companie.
– 4,83% au lipsit pe motiv de boala desi se simteau bine.
– 15,31% au stat pe net in loc sa lucrez.
– 2,43% au comandat ceva pentru ei pe cheltuiala companiei.
– 8,32% au folosit scuze false pentru intarzierile la birou.
– 1,65% au furnizat informatii confidentiale catre concurenti.
– 1,45% au lansat zvonuri false despre un coleg.
– 58,15% nu au realizat niciuna din faptele mentionate mai sus.

La ultima intrebare din aceasta serie de sondaje, “Cat timp stai pe Yahoo!Messenger sau Facebook la munca?“, 65% dintre angajati au declarat ca nu acceseaza deloc retelele sociale sau chat-ul online. Restul de 35% a specificat timpul pe care il petrec zilnic in timpul serviciului pe Yahoo!Messenger sau Facebook:

– 16,61% 1-2 ore
– 3,96% 3-4 ore
– 14,57% peste 4 ore

Sondajele au fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor.

4 comments

  1. Pingback: Stefan Murgeanu
  2. Pingback: Lucian Ionita
  3. Pingback: Lucica Radu
  4. Cu siguranta in realitate sunt si mai mari procentele. Asta pentru ca nu toata lumea recunoaste ca’si iroseste timpul in detrimentul jobului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *