2 concluzii pentru “hateri”, de la un pasionat de blogging (+ una bonus)

Posted by


Sursa foto. Cand o sa ma fac mare…

Aseara, am baut o cola si am mancat o pizza impreuna cu alti pasionati de blogging din Romania, o parte dintre ei fiind mai cuminti decât prevede legea, recunosc. Iar unul dintre subiectele discutiilor a fost un articol publicat pe o serie de blogguri, cu titlul 12 sfaturi de la “hateri” pentru A-listerul român! + unul bonus!.

Ideea e 2. Plus una bonus :-).

1. Postul a fost, din cate am ghicit noi dupa reactiile pe care le stia fiecare, pe vreo 5-7 bloguri. Daca a fost pe mai multe, ghinion. Nimeni nu a avut cunostinta sau rabdare sa le enumere pe toate, insa cert era ca s-a scris la modul general, cu banuielile de rigoare ale fiecaruia.

Concluzie: nu dai nume, nu exista.

Chiar cu riscul de a supara niste oameni (vezi Sunt agentiile o problema in blogosfera?), daca spui oaresce adevaruri argumentate, lucrurile se schimba (sau se pot schimba). Aici mai intervine si necesitatea de a schimba lucrurile respective, oamenii implicati si doza de caterinca specifica blogosferei noastre (vezi clipul din Augustin Roman: “Cifrele nu sunt intamplatoare si confirma strategia clara pe care gsp.ro si-a asumat-o in 2011!).

In plus, A-list blogger e un termen puuuutin deprecated, daca e sa ma intrebi pe mine, termen pe care il mai foseste doar Vali Petcu, din cand in cand, pentru a necaji cativa q-list bloggeri. Care reusesc intr-un final si se necajesc, spre deliciul tuturor :-).

2. Nimeni de la masa nu stia exact despre ce era vorba in propozitie. Din franturile pe care le cunosteam fiecare, am reusit intr-un final sa avem o versiune cat de cat completa a situatiei. După care Marta a comandat o portie de papanasi si am trecut la alt subiect, cu mult mai interesant.

Concluzie: s-a scris prea mult.

Eu am citit un inceput la Ellunes (e in reader, vorbeste limba lui Augustin Roman, e ok), insa după doua paragrafe, neregasindu-ma, am preferat sa ies din casa. Aer curat, mult soare. Cred ca un post mai concis ar fi avut alt impact.

3. Bonus.

Cu putina aroganta, caci acum mi-am facut si eu o parere mai clara asupra notiunii de a-lister (urmeaza sa-mi dau seama ce pufosenie mai inseamna si α-blogger!) in Romania:

Un A-Lister nu are nevoie de 7 alte bloguri pentru a duce mai departe un mesaj catre un target destul de restrans. Stie exact cum sa o faca, iar mesajul nu se dilueaza după 24-48 de ore, fiind des amintit in zonele in care bloggerul are influenta. Pana una alta am observat ca Vali Petcu, simtindu-se in target, le-a tinut piept, din incheietura.

Si, acum, ca a mai trecut o inundatie, vorba lui Andrei Crivat, sa revenim la articolele noastre ce secatuiesc de puteri bugetele de PR “haterii”. Ne place blogging-ul, poate prea mult. 🙂

Note de subsol:
1. Vali Petcu – problogger. Blog | LinkedIn | Twitter
2. Andrei Crivat – Project Manager la eBucataria.ro. LinkedIn | Blog | Twitter

11 comments

  1. Pingback: Andrei Crivat
  2. Pingback: andrei
  3. Pingback: Mihalcea Nicolae
  4. Toti vorbesc de hateri si de A-bloggeri, iar Bobby, Alex Negrea, Cabral isi vad de treaba si o duc destul de bine. Cine e mai castigat ?

  5. Daca ai citit un inceput la Ellunes si nu te-ai regasit, banuiesc ca la Vali Petcu ai citit tot de ai ajuns la concluzia ca ne-a tinut piept din incheietura. Tot, adica niste cuvinte scoase din context care nu reprezentau esenta articolului, doar niste chestii de care se putea agata ca sa simta ca ne-a dat m*ie.

    Caci prin blogosfera asta se face, unii critica pentru ca nu-s ca altii, iar altii dau m*ie. Banii mei, valoarea mea, dusmanii mor, alea. Manele A-list.

    In rest, toate bune. Unii fac surplus, altii se prajesc la soare, altii se mai duc la femei cand vor sa dea una sus din incheietura. Nu toti. 🙂

  6. Nu, mah. La el am citit nu din cauza ca a scris pe blog, ci pentru ca a comentat la tine. Ai scris tu refresh.ro într-un comentariu si mi-a fost semnalat de softul de monitorizare. Ulterior am văzut ca a scris pe blog comentariul de la tine, insa atunci am citit si textul haterilor si răspunsurile lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *