smartphones

Ce-mi place foarte tare la iOS si ce astept si de la Android?

Posted by

Imi place FaceTime, aplicatie care este de fapt disponibila (din cate am citit pe wikipedia, linistiti-va :-)) pentru orice device cu iOS de la iPhone 4 incoace si, evident, pe orice Mac cu webcam.

Mi-am adus aminte de FaceTime cand, in incercarea de a inchide taburile pe care le am deschise in cele cateva instante de Chrome (vreau sa vad cum e cu tensiunea marita), am dat peste 2 taburi cu detalii despre Voxtrot Beta, o aplicatie pentru Android care, in principiu, ar face acelasi lucru.

Insa trebuie instalata si functioneaza putintel mai complicat, doar suntem pe Android :-). Voxtrot lucreaza in background si se activeaza in momentul in care apelam pe cineva, verificand daca terminalul mobil al interlocutorului are aplicatia instalata si este conectat la internet. In acel moment “ocoleste” reteaua de telefonie mobila si foloseste legatura la internet.

Cel putin asa banuiesc ca face, nu am intalnit inca pe nimeni care sa o aiba instalata :-). Ideea e ca nu am auzit pe nimeni care sa foloseasca macar pluginul Yahoo! Messenger ce permite convorbiri audio si video. Il am si pe ala instalat de pomana.

Ori Skype. Iar daca Skype e concurent, ok, o inteleg si pe asta, si nu punem o iconita in mijlocul ecranului telefonului, de ce nu se incrunta Google de 2 ori sa faca Talk-ul ala sa stie audio si video?

Ce-o fi greu atat de greu cateodata pentru Google? Am contactele dupa mine pe orice terminal cu Android. Are Google Account (si ne punem intrebarea presupunand ca adoptia e destul de mare in ultima perioada si nu toti au cont de Google si folosesc telefonul ca fitza precum iPhone! LOL)? Flutura-i o steluta in agenda si da-mi-l la telefon cu ochisori cu tot!

11 comments

  1. Pingback: socialexandru
  2. Au anuntat deja google talk cu suport pentru video chat in versiunea 2.3.4. Update-ul e deja disponibil pentru Google Nexus S. Urmeaza ca si ceilalti sa il adopte. Parerea mea e ca functia nu a prins deoarece in afara de Google Nexus S si Samsung Galaxy S in Europa nu prea au existat androizi cu camera frontala. Abia acum apar. Vezi Sony Ericsson Neo, Play, HTC Desire S, Incredible, Sensation, LG 2X etc… Pluginul yahoo ocupa mult si consuma mult dar merge ok. Anul asta o sa devina populara si aceasta functie.

  3. Deja este Talk pe Android Gingerbread 2.3.4, Android-ul de pe Nexus S, care functioneaza in aceleasi conditii ca si FaceTime.
    Asa ca merita incercat. Daca ai cu cine.

  4. stirea e recenta (o saptamana). dar nu a fost promovat pentru ca nu prea e folosita :). eu cel putin, nu as face apeluri de voce/video pentru ca nu stiu cat trafic consuma. si decat sa depasesc si sa ma coste…

  5. @Costin: Nu ti-ai dat seama pentru ca nu facea. Android 2.3.4 e pe vine, eu l-am pus manual pe Nexus S (care a venit cu 2.3.3).

  6. PS: A scazut pretul la Nexus S. Eu am dat cu 150 mai mult decat am luat pe Desire. Scuze pentru double post 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *