“crowd funding”, ceea ce romanul ar numi “cersetorie 2.0”

Posted by

Pe afara exista comunitati online in care te inscrii, inregistrezi un clip video in care prezinti o idee de proiect si… astepti sa primesti bani de la alti membri, pentru a o implementa. Dupa cum explica si tipul din clipul de mai jos, vorbim despre human capital, etapa pe care o banuiesc ca ar precede seed sau venture capital (vezi diferentele in Dragos Roua, despre venture capital).

* de aici.

Daca am fi rautaciosi, am spune ca e un fel de cersetorie 2.0, iar site-uri precum kickstarter.com, rockethub.com sau indiegogo.com nu sunt decat cateva dintre probabil miile de site-uri ce fac treaba asta la nivel international, nu numai pentru proiecte din online sau IT&C, insa si pentru… un dinte (tipul a strans $3,650 pentru a-si pune un dinte!), de exemplu :-).

Mi s-a parut funny partea in care daca sunt persoane care iti dau mai mult decat contributia minima pe care o ceri, te pot obliga sa le trimiti un video in care sa le multumesti personal :-). Tipul asta (vrea bani pentru o aplicatie pentru Android a proiectelor sale si a strans pana acum peste 300 de $) are deja 4 astfel de clipuri de facut. 🙂

PS. Nu va ganditi la Romania. Nu ar functiona in veci din doua motive clare: a) piata e mult prea mica (ma refer la cea de online) si nu cred ca s-ar strange nici macar pentru instalarea unui blog si b) s-ar umple de anunturi umanitare. Sau cine stie? 🙂

6 comments

  1. Pingback: Adelina Peltea
  2. Pingback: Cheta Manuel
  3. Nu ar functiona in Romania pentru ca romanii nu inteleg ca o idee buna are in spate multa munca, care trebuie rasplatita sau in cazul de fata ajutata sa creasca pentru beneficiul multora, nu doar a celui care a initiat-o.

  4. O idee grozava. Nu vad nici o problema din a multumi celui care te ajuta. La noi era ceva normal pana cand bunul simt si buna cuviinta au disparut din educatia elementara.

    Intrebare simpla: de ce porniti de la ideea ca la noi nu ar merge ? Sigur ar merge. Problema este cine se pune sa faca un asemenea proiect ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *