Bogdan Pitaru, de la antena3.ro la b1.ro

Posted by

Conform informatiilor aparute pe paginademedia.ro, Bogdan Pitaru, fost redactor sef si reprezentant BRAT antena3.ro, a trecut pe o pozitie similara la b1.ro, site-ul televiziunii B1 TV. S-a facut remarcat in martie 2009 cu celebra interventie pe blog, insa si in cadrul sedintei SATI, cand lua destul de serios in calcul iesirea antena3.ro din SATI.

* Citeste 4 cu SATI, inaintea sedintei de miercuri.

Interventia se baza pe cererea Gazetei Online, prin vocea lui Sorin Danilescu ce ocupa in acel moment functia de Business Development Manager la Gazeta Online, in urma careia SATI ar fi trebuit sa publice pentru fiecare site 3 parametrii noi:
– ponderea vizitelor directe in total vizite (Direct Traffic),
– ponderea vizitelor venite din alte siteuri in total vizite (Referring Sites) si
– ponderea vizitelor venite din motoarele de cautare in total vizite (Search Engines).

Revenind, Bogdan Pitaru pleaca de la un site ce a raportat, conform SATI, 1.486.119 vizitatori unici in luna ianuarie 2011 (vezi top 10 SATI pe luna ianuarie), cu o medie lunara a ultimelor 6 luni de 1.195.111 vizitatori unici, la b1.ro care, conform trafic.ro, a raportat in luna ianuarie 41.183 vizitatori unici, cu o medie lunara a ultimelor 6 luni de 30.549 vizitatori unici.

Pozitia de redactor sef al site-ului antena3.ro a fost preluata de Cristina Baranescu, fosta sefa de la videonews.ro. Surse din piata spun ca Bogdan Pitaru a plecat cu toti oamenii de la antena3.ro din cauza taierii salariilor.

Note de subsol:
SATI – Studiu de Audienta si Trafic Internet. www.sati.ro
1. Bogdan Pitaru – redactor sef b1.ro. Blog.
2. Sorin Danilescu – ex Business Development Manager @ In In. LinkedIn

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *