Retrospectiva .ro (11.2010)

Posted by

Continuam retrospectiva .ro din 2010 cu cele mai importante evenimente ale lunii noiembrie 2010, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Multumesc!

Cine citeste bloguri in Romania?

VENIT - demografice blogosfera

Conform cifrelor de audienta furnizate de catre SATI (perioada fiind martie 2010 – august 2010), in Romania sunt 3.103.000 de persoane cu varste curpinse intre 14 si 64 de ani, din mediul urban, care citesc bloguri. Vorbim astfel de 57,9% din universul SATI cu aceleasi caracteristici (14-64, urban). Peste 3 milioane de romani citesc bloguri!

tpu.ro depaseste 1.5 milioane de vizitatori unici intr-o luna

Din punctul meu de vedere, tpu.ro este site-ul anului 2010 si nu-mi ramane decat sa le urez, public, oamenilor din imaginea de mai sus, 1,5 milioane de FELICITARI! 🙂 TPU.ro, 1.5 milioane de vizitatori unici si locul 10 in SATI (octombrie 2010)

Sunt relansate jurnalul.ro, auto.ro si eMAG.ro
Dintre cele 3 relansari amintite mai sus, cea a emag.ro-ului s-a facut odata cu o noua strategie de brand realizata impreuna cu Brandient, lucru ce s-a vazut in afisarea logo-urilor diferite in functie de momentul in care utilizatorul acceseaza cel mai mare magazin de IT&C din Romania.
jurnalul.ro a fost relansat
Auto.ro a fost relansat
eMAG.ro: O seara buna incepe cu niste papuci pufosi!

Un Facebook cat Bucurestiul

Facebook, cea mai mare retea sociala din lume, numara luna aceasta peste 2 milioane de conturi din Romania, lucru ce se intampla rapid, la cateva zile dupa ce anuntasem 1,9M de conturi romanesti. Tot in aceasta luna il vom cunoaste si pe Mark Cowan, la RoNewMedia 5.0. 2.000.000 de romani pe Facebook

eMAG isi deschide portile offline si in Craiova
Si pentru ca tot am vobit despre eMAG, noul showroom din Craiova se alatura celor 6 deja existente, in Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Constanta, Timisoara si Cluj. Este al 3-lea showroom lansat de catre eMag in 2010, dupa Timisoara, in aprilie, si cel din Constanta, in septembrie. eMag in Craiova

Webstyler – din nou – agentia anului la Internetics 2010
Ajuns la cea de-a X-a editie, festivalul de branding, marketing si advertising online Internetics 2010 si-a desemnat castigatorii, iar Webstyler a fost desemnata agentia anului 2010! Iarasi! 🙂 Vezi fotografii si inregistrari video de la Internetics 2010!

Cum te prezinti in fata investitorilor?
Life is a pitch a fost un eveniment util celor care doresc sa invete despre cum ar trebui sa prezinte un proiect, cum sa-si pregateasca ideile si sa atraga atentia asupra lor. refresh.ro a pus deoparte cateva intregistrari video cu prezentari interesante din partea catorva dintre speakeri: Vlad Stan, Dragos Roua, Bobby Voicu si Alexandru Rada. Life is a pitch.

Samsung Galaxy Tab ajunge in Romania

Samsung Galaxy Tab 1

In Gaia Boutique Club din Bucuresti are loc cel mai misto eveniment-lansare din 2011: Samsung Romania si Orange Romania au lansat Samsung Galaxy Tab, tableta cu ecranul de 7” si sistem de operare Android 2.2, tableta anuntata de catre Orange in urma cu o luna de zile. Orange si Samsung anunta lansarea Samsung Galaxy Tab in Romania.

Pentru mai multe informatii despre tableta vezi si Samsung Galaxy Tab in Romania.

In sfarsit, Google are un sef in Romania
Dupa nenumarate zvonuri, banuieli si stiri din ultimul an pe tema biroului Google in Romania si a reprezentantului companiei pe piata locala, Google il anunta in noiembrie, in pozitia de Country Manager, pe Dan Bulucea, ex-director de marketing si business al Microsoft Romania.

Biroul deschis de Google la Bucuresti va fi responsabil pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate.

Dupa 12 ani la Microsoft, Dan Bulucea conduce biroul local Google din Romania

RoNewMedia 5.0!


Mark Cowan – EMEA Account Executive la Facebook.

Cu siguranta unul dintre cele mai interesante evenimente online de anul acesta. Iar daca Google a fost prins intre doua avioane (sau intre orice altceva ar spune zvonurile… :-)), Facebook, Netlog si Yahoo ne-au onorat totusi cu prezenta. Inregistrarile video ale celor mai importante prezentari gasiti, evident, pe refresh.ro, urmarind eticheta RoNewMedia 5.0!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *