Retrospectiva .ro (09.2010)

Posted by

Continuam retrospectiva .ro din 2010 cu cele mai importante evenimente ale lunii septembrie 2010, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Multumesc!

Declinul Hi5
Vedeta lunii septembrie este reteaua de socializare Hi5 Romania, retea sociala ce a inregistrat in luna septembrie 2 recorduri de trafic, insa, din pacate pentru ea, ambele negative: 1. cea mai mare scadere a numarului de vizitatori unici, de la o luna la alta, din istoria SATI: 787.363 vizitatori unici si 2. pentru prima oara de cand este auditata de catre SATI, Hi5 Romania raporteaza sub 4,000,000 de vizitatori unici. Hi5.com Romania inregistreaza in 08.2010 doua recorduri de trafic, ambele negative!

Emi Gal obtine $800,000
Dupa o perioada de stat prin strainatate, Emi Gal reuseste sa obtina o finantare de 800,000 de dolari pentru un proiect online (publicitate interactiva in video). In acelasi timp, Razvan Tarboaca, putin demoralizat de o investitie intr-un produs concurent AdChapter povesteste despre cat de important e sa nu locuiesti in Romania daca vrei un business online international.

F5 in cadere, Intact Interactive pe val
Trendul descendent al numarului de unici inregistrati lunar de catre realitatea.net se pastreaza si in ultimele cifre de la SATI, pentru luna trecuta. Luna aceasta insa, realitatea.net pierde ziare.ro, pentru antena3.ro. ziare.ro a plecat de la realitatea.net pentru antena3.ro

Nu numai antena3.ro o duce bine. Intact Interactive lanseaza euforia.tv, relanseaza radioZU.ro si… antena1.ro devine a1.ro, o miscare cum nu se poate mai buna si la momentul potrivit. a1.ro, euforia.tv si radiozu.ro, vedetele Intact Interactive in septembrie 2010

Comertul online nu stie ce este criza
Conform unuei analize a GECAD ePayment International, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online, profilul cumparatorului care plateste online cu cardul in Romania este definit de urmatoarele caracteristici: barbat, cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, ce locuieste in Bucuresti. Care este profilul cumparatorului roman care plateste pe internet cu cardul?

Comertul electronic, o afacere care nu stie ce este criza, pe ProTV

eMAG lanseaza Reteaua
Quizuri zilnice, cumparaturi de pe eMAG.ro, coduri obtinute ascultand KissFM sau vizionand Cronica Carcotasilor, precum si folosirea unui link unic sunt cele 5 modalitati cu ajutorul carora internautii din Romania au putut inregistra sanse pentru castigarea unui Porsche Cayman. Incepea Reteaua, o campanie eMAG

Avem o piata a folosirii internet banking, avem si un top
Conform unui sondaj online realizat de Bursa de Reclama, 31,1% dintre utilizatorii de Internet din Romania folosesc servicii de Internet Banking. Cele mai utilizate facilitati ale serviciilor de Internet Banking sunt consultarea soldului si plata facturilor, la polul opus aflandu-se operatiunile de direct debit si cele de plata a ratelor la credite. BCR, ING Bank si BRD, peste 70% din piata de Internet Banking din Romania

locuridemunca.com a fost vandut cu 17,000 de euro
Intra in atentia noastra achizitionarea unui domeniu .com, numai bun insa de criza, cu suma de 17k euro. EvoSoft Media, firma care l-a cumparat, promitea la vremea respectiva o lansare la mijlocul lunii noiembrie. In curand se face mijlocul lunii ianuarie 2010, iar proiectul nu a fost lansat. locuridemunca.com a fost vandut cu 17,000 de euro

Webstock 2010
Are loc Webstock 2010, unul dintre cele mai importante evenimente ale online-ului din Romania. Tone de imagini si inregistrari ale catorva conferinte interesante gasiti pe refresh.ro, urmarind eticheta Webstock 2010. Va recomand prezentarea lui Andrei Rosca, despre “Black swan theory”.

2 comments

  1. Buna Costin,

    Din nefericire proiectul in cauza a fost amanat temporar in asteptarea raspunsului la notificarea din septembrie 2010 (!) cu privire la prelucrarea datelor personale.

    Legislatia, are in acceptiunea mea scopul de a reglementa un domeniu (sau mai multe) de activitate, si de a asigura reguli corecte care sa asigure participantilor sanse egale. In Romania insa, nu doar ca acest lucru nu se intampla, insa lobby-ul companiilor private, devine litera legii,si metamorfozat peste noapte, se transforma intr-o veritabila bariera de intrare pentru noi concurenti, pe piata.

    Datorita acestor bariere (i)legale, in postura de operator, care vrea sa lanseze un serviciu pe piata autohtona, esti pus deseori in situatii pe care marketingul, sau nici macar un spin-doctor, nu le poate rezolva. Poti sa apari ca fiind neserios, pentru ca nu ai lansat la timp un proiect sprijinit de un investitor mare, in ciuda faptului ca platforma, resursele si oamenii sunt gata de a fi implicati in proiect. Platesti salarii, ai costuri fixe, deci pierzi bani.

    Si asta pentru ca o simpla notificare cu privire la prelucrarea datelor personale, poate deveni rapid, probabil cel mai greu de obtinut document din Romania (zeci de telefoane fara raspuns – la propriu, si mai nou, o organizatie de stat, care nu mai are…sediu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *