Retrospectiva .ro (05.2010)

Posted by

Continuam retrospectiva .ro din 2010 cu cele mai importante evenimente ale lunii mai 2010, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Multumesc!

eMAG realizeaza o istorie a comertului online
Timp de o luna de zile, eMAG sponsorizeaza o campanie TV de informare despre comertul online si evolutia internetului, campanie care a fost difuzata in fiecare seara, intre orele 22 si 24, pe Realitatea TV si Antena 3. Vezi cele 4 episoade din “Istoria comertului online”, o campanie de informare de la eMAG.

Sunt relansate pepsi.ro, prosport.ro si zf.ro
La doar cateva zile diferenta. Apropo Media isi intareste si ea nisele si lanseaza intrefete.ro, “Lifestyle feminin” fiind cea mai aglomerata categorie din SATI, cu aproape 40 de site-uri. Pentru a contrabalansa situatia, Sanoma Hearst prinde niste bani si trece miresici.ro in print, la cererea utilizatoarelor online ale forumului.
intrefete.ro, o insula doar cu fete
S-a relansat pepsi.ro
S-a relansat ProSport.ro
S-a relansat zf.ro (si cotidianul.ro?)
Sanoma Hearst publica Miresici, ratand sansa unui proiect special in online

Facebook creste cu 3500 de conturi romanesti pe zi
Facebook intra irasi in atentia refresh.ro. Ne uitam in urma la martie, aprilie, mari, 3 luni in care numarul de conturi romanesti de pe Facebook a crescut cu 3500, in fiecare zi, depasind la mijlocul lunii mai milestone-ul de 1,3M de conturi romanesti. 1.300.000 de romani pe Facebook! Crestem cu 100.000 de utilizatori pe luna!

Wall-street.ro greseste o campanie AdWords de $70,000
Long story short, wall-street.ro a batut in primele zile ale lunii mai orice record de trafic inregistrat vreodata in Romania de catre o publicatie online, raportand 259.613 uv pe 30 aprilie, 327.786 uv pe 1 mai, respectiv 357.321 uv pe 2 mai 2010.

* click pentru marirea imaginii

Vorbim de aproape 950,000 de viziatatori unici in 3 zile, cu aproape 800,000 de vizitatori unici mai mult decat ar fi facut in mod normal wall-street.ro, in conditiile in care in Romania nu exista mai mult de 40 de site-uri care sa inregistreze peste 800,000 de vizitatori unici / luna.

Cifrele nu sunt inlaturate din SATI, Mihai Seceleanu, Managing Partner Internet Corp, isi asuma eroarea de $70,000 bagati in AdWords in fata actionarilor.

Wall-street.ro, peste 350k uv in 2 mai 2010. O greseala de $70,000?
Mihai Seceleanu: “Este o greseala personala pe care mi-o asum”
Ce ar trebui sa se intample cu cifrele wall-street.ro din SATI?
SATI: campania de pe wall-street.ro a atras peste 90% dintre vizite din afara Romaniei

Neogen isi deschide portile catre dezvoltatorii de aplicatii sociale
Neogen anunta existenta unui API prin intermediul caruia dezvoltatorii pot lansa aplicatii in cadrul retelei sociale. Da, ca pe Facebook, insa fara niciun succes notabil. S-au publicat doar 9 aplicatii, dintre care cel putin 3 de-ale casei. Neogen permite dezvoltatorilor sa lanseze aplicatii in cadrul retelei sociale.

Site-urile din SATI, de la “verde” la “rosu”
Singurul site in crestere este stirileprotv.ro, aflat in portofoliul IBU ProTV, care revine in top 10 dupa 4 luni de absenta. Ca urmare a incheierii campaniei Lumea Cafelei, traficul inregistrat de eva.ro a scazut cu 700,000 de vizitatori unici, urmand ca luna viitoare sa paraseasca top 10. Scadere aproape generala de trafic in top 10 SATI (aprilie 2010)

Trilulilu.ro strange randurile
Trilulilu.ro incheie colaborarea cu F5 X-Media, motivandu-si decizia prin cresterile inregistrate in ultima perioada ca si echipa, trafic, continut si parteneriate si isi internalizeaza vanzarile. In realitate insa, vanzarile merg prost cand ti le face altcineva, neimplicandu-se decat in ideea de a-si intari portofoliul. Altfel, cinemarx.ro incepe sa publice emisiunea CineFocus pe trilulilu.ro.

Baieti destepti astia de la cinemarx.ro. Publica data episodului in titlul clipului. E greu de pus automat de catre trilulilu.ro (stiu, sunt rautacios, insa refresh.ro are o vaga banuiala ca data publicarii e un element destul de important pentru un publisher).

Trilulilu.ro internalizeaza vanzarile
CineFocus ajunge pe Trilulilu

Revistele CHIP, Level si Foto Video sunt scoase la vanzare
Revista Level a avut in 2009 un tiraj brut lunar de 17.500 exemplare si un tiraj difuzat lunar de 10.260 de exemplare. chip.ro a inregistrat in ultimele 6 luni o medie de 212.751 vizitatori unici / luna. Cu toata multiplicarea de rigoare, cred ca putem afirma ca online-ul este cu mult peste off-line. De cand nu ai mai cumparat revista Chip?

Guvernul aproba 200,000 de euro pentru promovarea turismului pe Google si Yahoo
Oferta turistica a Romaniei va fi popularizata, in 2010, pe Google si Yahoo, bugetul alocat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru promovarea online prin intermediul celor doua servicii online fiind de 200.000 de euro. Ministerul Turismului a alocat 200.000 de euro pentru Google si Yahoo

A vazut cineva picior de banner pentru promovarea turismului in Romania? Exact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *