Retrospectiva .ro (04.2010)

Posted by

Continuam retrospectiva .ro din 2010 cu cele mai importante evenimente ale lunii aprilie 2010, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Multumesc!

Ziarele au fost depasite in audienta de concurenta electronica
Cand vine vorba de informatie si divertisment, televizorul ramane rege in preferintele romanilor, iar ziarele tocmai au fost depasite in audienta de concurenta electronica, adica de presa online. Vorbim despre un al doilea an de criza ce accentueaza (destul de lent pentru gusturile mele) moartea presei scrise.

Se lanseaza iPad
S-a lansat iPad in Statele Unite. In doar cateva zile insa, primul iPad care ajunge in Romania poposeste pentru cateva clipe si pe refresh.ro. iPad in Romania. Placut mult, insa este totusi un sambure de adevar in afirmatia “e un gadget prea scump pentru ce stie sa faca“. Cateva zile mai tarziu, Nokia si Hewlett-Packard isi anunta produsele concurente iPad. N-au mai apucat. Le-au luat-o altii inainte :-)).

~33% din numarul utilizatorilor de internet din Romania viziteaza eva.ro
Cifrele SATI confirma ceea ce scriam despre ciclicitate si faptul ca ideile vechi pot avea destul de usor succes daca sunt impachetate corespunzator, eva.ro raportand 2.511.451 vizitatori unici pe martie 2010. Cu alte cuvinte, ~33% din numarul utilizatorilor de internet din Romania au accesat cel putin o data eva.ro in martie 2010.

Iar daca v-ati intrebat vreodata, iata cum arata comportamentul unui user motivat:

Creste interesul romanilor pentru cumparaturile online
Conform unui comunicat GECAD ePayment, volumul tranzactiilor online cu card bancar din Romania a crescut cu 70% fata de aceeasi perioada a lui 2009, ridicanduse la 31,85 de milioane de euro, in urma a 603.437 de tranzactii. Crestere de peste 150% a numarului de tranzactii online in turism si divertisment.

Martie, 2 vedete: eva.ro si gsp.ro
Lumea cafelei si cancan.ro fac din eva.ro si gsp.ro vedetele topului 10 SATI pentru luna martie 2010. Surpriza vine insa din partea gsp.ro, parteneriatul cu tabloidul cancan.ro parand ca nu dauneaza imaginii quality, ci dimpotriva, cei aproape 220,000 de vizitatori unici de pe ligasexy.gsp.ro adunandu-se binemersi in contul gsp.ro. Top 10 SATI martie 2010.

tpu.ro devine reteaua romaneasca cu cei mai multi vizitatori

tpu.ro logo

Iar daca in noiembrie 2009 o vedeam ca pe o amenintare pentru netlog.ro si neogen.ro, inevitabilul s-a produs in aprilie 2010.

Fara sa se grabeasca si cu o crestere constanta, tpu.ro a batut neogen.ro la vizitatori unici, devenind #1 retea sociala romaneasca.

Se publica rezultatele RoTwitter Survey 2010
RoTwitter Survey 2010 a fost efectuat in perioada 1 februarie – 1 martie, pe un grup de 786 de respondenti utilizatori de Twitter din Romania. Rezultatele acestui studiu semnaleaza un mediu preponderent masculin si cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. In plus, 46% acceseaza Twitter si de pe telefonul mobil. Rezultate RoTwitterSurvey 2010.

tvr.ro face 3700 de euro intr-un an
TVR publica raportul de activitate a Societatii Romane de Televiziune pentru 2009. Soc si groaza, veniturile din online ale TVR sunt de 3.700 de euro intr-un an de zile, in timp ce batranul teletext aducea institutiei 17.100 de euro. Activitatea TVR New Media pe 2009.

Un inceput de an greu si pentru evenimente

Nu numai presa o duce rau in acest inceput de an, aprilie se dovedeste o luna destul de neagra si pentru evenimente. La cateva saptamani dupa ce Selenis anunta amanarea Olimpiadelor Comunicarii pentru 2011 (vezi Criza financiara amana Olimpiadele Comunicarii pentru 2011), CERF 2010, cel mai important eveniment al industriei IT&C din Romania, a fost anulat. Criza financiara face imposibila organizarea CERF-ului in 2010!

Google. Incepe…
Incepe nebunia cu deschiderea biroului Google in Romania. 1M euro, milestone pentru deschiderea unui birou Google in Romania.

One comment

  1. Pingback: Marian Hurducas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *