Retrospectiva .ro (03.2010)

Posted by

Continuam retrospectiva .ro din 2010 cu cele mai importante evenimente ale lunii martie 2010, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Multumesc!

Se relanseaza gandul.info, antena1.ro, evz.ro si romanialibera.ro
Gandul.info se relanseaza, pozitionandu-se clar ca o publicatie de opinie prin apropierea atat vizuala cat si conceptuala de huffingtonpost.com. S-a relansat gandul.info. Odata cu relansarea, gandul.info include si bloggeri sau vedete TV in noua sectiune comunitatea gandul.info, precum Orlando Nicoara sau George Buhnici, Mircea Solcanu si Florin Busuioc. Cateva idei despre comunitatea si noul design gandul.info.

Dupa 4 luni in care a lansat 6 minisite-uri pentru tot atatea productii TV, Intact Interactive anunta relansarea antena1.ro, un site ce parea sa stagneze in ciuda numeroaselor grupari de forte in spatele lui. S-a relansat antena1.ro.

Nu au fost insa singurele site-uri de stiri care s-au relansat in martie 2010. S-a relansat evz.ro. romanialibera.ro s-a relansat. Amandoua au functionat o perioada cu versiunile vechi in paralel.

IAB studiaza comportamentul online al romanilor
IAB Romania vine cu noi date despre comportamentul online al romanilor. Astfel aflam ca suntem mari iubitori de retele sociale, 61% actualizandusi profilul pe o retea sociala in ultima luna, insa aflam si cifre mai putin cunoscute: 19% folosesc frecvent internet banking. Bun!

Se relanseaza Neogen
Refresh.ro oferea in premiera imagini ale noului neogen.ro, retea sociala ce incerca sa se diferentieze de pericolul numit Facebook prin… localizarea conversatiilor. Cu Vodafone alaturi de Facebook, plus faptul ca si ceilalti operatori de telefonie mobila foloseau Facebook in reclame, cerul incepea sa se innegreasca deasupra neogen.ro. Viitorul neogen.ro!

Hitroelectica.ro, un tun de 60,000 de euro. Inca un tun si la site-ul ministerului de finante

Conform realitatea.net, societatea de stat Hidroelectrica a achitat in februarie 2010 aproape 2,5 miliarde de lei vechi (> 60,000 de euro) pentru pagina personala. Felicitari, gen. 60.000 de euro s-au dus pe apa sambetei, site-ul este si in ziua de astazi, la aproape un an de zile, tot in constructie!

In aceeasi paragina se afla si site-ul ministerului de finante. Basca faptul ca acesta a fost relansat… VIOLET! 🙂 Sper ca banul public e violet si are capacitatea de a se inmulti prin diviziune.

S-a aprobat bugetul proiectului e-Romania
Cum n-ar fi fost indeajuns, potrivit unui comunicat de presa emis de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Guvernul Romaniei a aprobat in 15 martie 2010, o investitie de aproape jumatate de miliard de euro pentru portalul e-Romania. e-Romania costa 464.500.000 euro! De mai bine de 10 ori cifrele vehiculate in trecut! Ca si in cazul Hidroelectrica, nu s-a intamplat nimic. Insa nimic.

Se lanseaza Lumea Cafelei

eva.ro lanseaza jocul Lumea Cafelei. Conceptul se bazeaza pe o nevoie a utilizatorului (monezile de aur) pentru a putea duce la bun sfarsit o actiune (obtinerea de cani NesCafe ce iti aduc, fiecare, o posibilitate de a participa la tragerea la sorti a premiilor) pentru a atinge un scop bine definit (in cazul nostru, castigarea unui Fiat Grande Punto). O plantatie de cafea pentru Nescafe a triplat traficul eva.ro.

Dispare Dupa Bloguri
Lansata in urma cu aproape 11 luni, Dupa bloguri a fost o emisiune de divertisment de o jumatate de ora, in care ati putut urmari “anumite lucruri” de pe bloguri, fiind totusi singura emisiune TV din Romania care se ocupa de fenomenul online numit bloguri. “Dupa bloguri” intra in Dead Pool.

Victor Kapra supravietuieste 1 saptamana fara laptop
Apropo de proiectele speciale din media sociale, in speta de pe bloguri, Kinecto & LG au avut o super initiativa in blogosfera, sigilandu-i ambele laptopuri lui VIctor Kapra. Acesta a supravietuit timp de o saptamana doar cu un telefon LG GW620. Victor Kapra, 7 zile fara laptop.

Cifre de la giganti
In timp ce Yahoo! Romania semnaleaza existenta a 7,940,815 utilizatori unici in luna ianuarie 2010 (in traducere libera ~8 milioane de romani pe internet), Arbomedia anunta faptul ca Hi5.com (Romania) a vandut publicitate de 600,000 de euro in 2009, bani care reprezinta 20% din incasarile ARBOmedia de anul trecut.

Vorbim despre un site accesat de 6-700.000 de romani, in fiecare zi, si care era gata-gata sa depaseasca 5.000.000 de vizitatori unici lunar. Din pacate pentru Hi5, Facebook i-a adus si acestei retele sociale numai belele in 2010.

Una peste alta, Facebook creste in aceasta perioada cu ~200,000 de conturi romanesti in fiecare luna si depaseste in martie 2010 milestone-ul de 1.000.000 de romani pe Facebook.

Creste – iarasi – eJobs.ro
Conform cifrelor SATI, singurul site in super crestere pentru luna februarie 2010 este ejobs.ro. Pe fundalul unei crize financiare care se adancea cu fiecare zi, ejobs.ro depaseste 2,000,000 de vizitatori unici lunar. Top 10 SATI (02.2010)

One comment

  1. Pingback: Dragota Emil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *