Retrospectiva .ro (02.2010)

Posted by

Continuam retrospectiva .ro din 2010 cu cele mai importante evenimente ale lunii februarie 2010, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Multumesc!

5 au fost proiecte romanesti ajung in finala Mini SeedCamp Zagreb
Printre cele 20 de start-up-uri care au participa la Mini SeedCamp-ul de la Zagreb, 5 au fost proiecte romanesti. Niciunul insa nu a iesit in fata, mai mult decat faptul de a intra intr-o finala la un Mini SeedCamp. 5 proiecte romanesti finaliste la Mini SeedCamp Zagreb.

Facebook implineste 700.000 de conturi romanesti
Facebook a implinit 6 ani, iar Romania imbogateste reteaua cu inca 200.000 de conturi, in doar cateva saptamani. 700.000 de romani au cont pe Facebook, semn ca reclamele Vodafone si-au facut excelent treaba.

Creste – iarasi – ejobs.ro
Cifrele pe ianuarie 2010 semnaleaza – iarasi – o creste a traficului site-urilor de locuri de munca din Romania, insa cresterea cea mai mare vine din partea trilulilu.ro, hi5.com si softpedia.com. Top 10 SATI (01.2010).

InnoGames lanseaza grepolis.ro, cel de-al III-lea joc al lor in Romania
Romania pare destul de interesanta pentru companiile dezvoltatoare de jocuri online. Nu sunt insa cifre oficiale ale incasarilor, insa zvonurile din piata semnaleaza cifre cu 4 zerorui in coada. Lunar. Dupa triburile.ro si the-west.ro, InnoGames lanseaza grepolis.ro, cel de-al treilea joc online pe care il au in Romania.

Refresh.ro “darama” industria de webdesign din Romania 🙂

identity

Ceea ce nu au reusit Pepsi, la nivel international, si Microsoft, in Romania, a reusit refresh.ro :-). Pentru 3 saptamani, odata cu implinirea primului an in .ro, refresh.ro a scos de la naftalina toti designerii din Romania si frustrarile unei industrii. Putin “spec work” pentru designeri si o mica lectie pentru pro-bloggerii wannabe s-a incheiat cu O mica lectie de common sense.

Facebook se bucura de inca 100.000 de romani
Numarul conturilor romanesti de pe Facebook depaseste 800,000, iar Chamath Palihapitiya anunta in cadrul Mobile World Congress 2010 faptul ca Facebook are parteneriate cu majoritatea companiilor de telefonie mobila din lume. Despre Facebook Zero si cei peste 800.000 de romani prezenti pe Facebook.

AIMR face remiza cu SC Trilulilu SA si SC Hostway Romania SRL
Dupa 5 luni de tensiuni in urma procesului intentat de AIMR companiilor SC Trilulilu SA si SC Hostway Romania SRL, cele 3 companii au semnat un acord prin care Trilulilu.ro isi asuma responsabilitatea de a implementa masurile tehnice prin care se vor putea identifica fonogramele si videogramele din repertoriul membrilor AIMR. Procesul intentat de AIMR companiei SC Trilulilu SA s-a incheiat cu o remiza?.

La aproape un an de zile de la acea remiza, trilulilu.ro continua sa stearga manual clipurile care incalca drepturile de autor ale producatorilor audio/video.

Tentativelor de frauda in mediul online a ajuns la 0,4% in 2009
Scade rata tentativelor de frauda in mediul online. Conform tranzactiilor procesate de GeCAD, rata tentativelor de frauda in mediul online a ajuns la 0,4% in 2009, in scadere de la 0,75%, procentul tentativelor de frauda inregistrat in 2008. Esantionul este reprezentat de cele 1.108.500 tranzactii online procesate prin ePayment in 2009, cu un volum de 88 de milioane de euro.

Trilulilu cauta sasi monetizeze utilizatorii
Trilulilu incearca timid si alte modalitati de monetizare. Moneda virtuala, denumita Crocozaur, se poate achizitiona pentru sume cuprinse intre 1 si 50 euro. Crocozaurii permit, in prima faza, cumpararea si trimiterea de cadouri virtuale speciale, precum si promovarea statusurilor trimise de catre trilulisti. Sergiu Biris, General Manager Trilulilu. Crocozaurul, moneda Trilulilu, va genera in urmatorii ani venituri de circa 10% din afacerile totale ale companiei.

Se “formeaza” o piata de filme online pe bani
Piata de distributie de filme contra-cost pe internet din Romania se estimeaza la 7 milioane de dolari. Cel putin teoretic. Intre timp insa, sunt site-uri care pirateaza fara nicio jena. Muvix, MediaDirect si Filmbox se lupta teoretic pe o piata de 7 milioane de euro vs. SerialePeNet.ro, peste 100 de seriale de televiziune HD subtitrate. Legal sau ilegal?

Roton lanseaza un concurent pentru eok.ro
Industria muzicala intra iarasi in atentia opiniei publice. Roton lanseaza un site cu piese muzicale (musicnonstop.ro, concurenta moose.ro din partea Roton, Nokia si MB Dragan), AIMR se lauda cu amenzi de peste 10,000 de ron pentru folosirea DC++. A doua “amenda” de 10.000 lei pentru utilizarea DC++ in Romania.

ANPC intra in magazinele online
Nici ANPC nu se lasa mai prejos, verificand la inceputul lunii februarie 179 de firme care au magazine online in vederea respectarii drepturilor consumatorilor la comercializarea produselor si serviciilor. Inspectorii s-au intors acasa cu 72 de sanctiuni contraventionale in valoare de 268 500 lei si 96 de avertismente. Evident, lista magazinelor este secreta. ANPC a incasat 268.500 lei de la 179 de firme care au magazine online.

Hehe 🙂
refresh.ro implinea un anisor :-). La multi ani!

2 comments

  1. Pingback: Andrei Avădănei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *