Are 23 de ani si este vinovat de 1 din 3 mesaje de spam trimise in toata lumea

Posted by

Oleg Nikolaenko, un rus de 23 de ani, cunoscut drept “Regele spam-urilor”, era cautat inca din 2008 de catre autoritatile americane. Rusul este acuzat ca a creat un program care a infectat peste 500 000 de computere din lumea intreaga.

Reteaua Mega-D (cunoscuta si sub numele de Ozdok) pe care tanarul a construit-o era responsabila pentru o treime din mesajele de tip spam din lumea intreaga, procentul scazand in decembrie 2010, dupa doua saptamani de la arestarea lui, sub 5%.

A fost arestat luna trecuta in hotelul Bellagio din Las Vegas (cel cu fantanile), avand asupra lui doua pasapoarte si 4000 de dolari.

(via stirileprotv.ro)

11 comments

 1. Pingback: Bogdan Popescu ✔
 2. Pingback: Matei Garici
 3. Pingback: Valentin Stan
 4. Pingback: iPloiesti.ro
 5. Pingback: Blogway
 6. Dude! NU cred că ai pus și tu botul la știrea asta: 1/3 din SPAM-ul total… Nu știu care este sursa acestor informații dar nu o găsesc deloc credibilă. Un singur spammer împotriva tuturor :))

 7. Hello!

  Draguta stire, dar eu nu am simtit pe pielea mea inca reducerea spamului. Din ce-au spus astia ar fi trebuit sa primesc cu 33% mai putin spam pentru ca baiatul este la parnaie si se considera ca nu mai poate organiza noi atacuri, insa realitatea nu este asta.
  Cred ca au exagerat putin cifrele ca sa-l infunde, probabil si asta de ochii lumii.

  Spam-ul nu omoara, nu ucide, la urma urmei 3 ani mi se par ok. Si-o ia la funduletul gol in parnaie, si cand iese nu mai are curaj sa faca aceeasi greseala, parerea mea!

  In plus de asta, daca ar fi fost responsabil de atatea mesaje spam, cred ca l-au luat guvernul pentru ca este important. Ce influienta ar putea avea atatea mesaje de spam intr-o campanie electorala, sau in purificarea imaginii unei persoane importante eh ?

  Cu schepsis treaba, si mereu cand vad o astfel de stire imi pun intrebarea “Cine beneficiaza” ?

  Salutari la Refresh si restul cititorilor cu o rata de refresh promitatoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *