RoNewMedia 5.0, opening debate (foto & video)

Posted by

RoNewMedia 5.0 a debutat cu o dezbatere deschisa pe tema bataliei din piata de publicitate online, plecand de la inexistenta unor rapoarte exacte ale incasarilor gigantilor Google si Yahoo pe piata de publicitate din Romania, ajungand insa, ca de obicei, la comparatii irelevante intre mediile pe care clientii le au la dispozitie si la masurarea online-ului, de multe ori prea exacta si in detrimentul industriei.
Ca o paranteza, rautacioasa de altfel (in ciuda faptului ca vorbesc de bine de multe ori si mi s-a atras atentia asupra acestui aspect – nu aruncati cu pietre, imi plac mai multe lucruri decat imi displac si, recunosc, vad in 90% dintre cazuri jumatatea plina a paharului), nu am putut sa trec cu vederea interventiile romanilor din panel la adresa numerosilor “atotstiutori” din piata. Si asta in timp ce strainii priveau relaxati, zambind pe alocuri.

Sunt sigur ca si acestia ei au orgoliile lor, s-a vazut de exemplu in prezentarea lui Mark Cowan de la Facebook (despre asta intr-un alt articol), insa, intr-un cadru organizat in care sunt prezenti cu totii, se vede diferenta clara dintre branduri, cei care construiesc branduri la nivel international, si cei care, in mod neintentionat, incearca lucreaza la branduri personale, desi nu ar mai fi nevoie, pe o piata impartita in cateva bisericute.

Nu intru in detalii, au fost doar 2 secunde de tristete personala pe tema asta.

Va las cu o inregistrare a dezbaterii de debut din cadrul RoNewmedia 5.0 si cateva imagini de la eveniment. Mai multe imagini vor fi disponibile pe pagina de Facebook a refresh.ro (Like it! Thanks!).

In clip ii veti putea urmari pe Steffen Ehrhardt (Google), Marvi Liao (Yahoo), Mark Cowan (Facebook), Patrice Slupowsky (Orange), Colin Kinsella (Digitas), Stefan Iordache (Leo Burnett), Mihai Trandafir (Universal McCann), Teddy Dumitrescu (Publicis), Dan Balotescu (Media Investment), Calin Rotarus (ARBOInteractive) si Mihai Fanache (Mediacafe).

Revin cu deja obisnuitele note de subsol pe seara. Multam de intelegere 🙂


6 comments

  1. Pingback: irinel
  2. Pingback: Okazii.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *