Catalin Tenita, la 2 ani de tpu.ro: “Dorim in primul rand sa le oferim utilizatorilor cat mai multe motive sa revina”

Posted by

Cine ar fi putut spune ca intrebarea tpu.ro, o amenintare pentru netlog.com si neogen.ro? avea sa se transforme, cinci luni mai tarziu, intr-o confirmare, tpu.ro depasind neogen.ro ca numar de vizitatori unici pe luna in martie 2010, devenind astfel prima retea sociala romaneasca?

Sau macar atunci, cine ar fi putut spune ca, dupa inca jumatate de an, tpu.ro urma sa depaseasca milestone-ul de 1.5 milioane de vizitatori lunar si sa intre in top 10 site-uri cu cei mai multi vizitatori unici din Romania?

Probabil nimeni, insa acum este poate mult mai greu de prevazut ce se va intampla in urmatorul an, mai ales ca tpu.ro va incerca sa le ofere vizitatorilor cat mai multe motive sa revina pe site, fara sa-si doreasca o crestere de trafic cu orice pret, dupa cum declara Catalin Tenita, managing partner TreeWorks.

Dorim in primul rand sa le dam cat mai multe motive utilizatorilor sa revina. Nu cautam sa crestem traficul cu orice pret. Fireste, indirect acesta va creste, insa cel mai important lucru pe care il vrem este sa devenim o destinatie recurenta pentru cat mai multi oameni.

Cam asa cum e Facebook, nu? 🙂

In termeni de business, vrem sa generam suficiente resurse astfel incat sa dezvoltam proiecul, sa fie cat mai folositor pentru cati mai multi oameni.

Noi credem ca TPU.ro are o componenta nobila. Credem in valorea sociala a proiectului. Si atunci, cel mai important lucru, este sa obtinem suficiente resurse (din publicitate, poate si din niste servicii pe care le vom dezvolta) incat sa sporim acesta valoare sociala pe care multi utilizatori o inteleg foarte bine.

Catalin Tenita1, managing partner TreeWorks

2010 este posibil sa aduca pe tpu.ro facilitati care vor imbogati experienta sociala a utilizatorilor: grupuri de interese pe care utilizatorii sa le poata crea pe baza intrebarilor, profilele extinse sau posibilitatea de a utiliza reteaua sociala de oriunde, folosind un telefon mobil si aplicatii create special pentru ca utilizatorul sa poata duce rapid la bun sfarsit diferite taskuri.

In 2011 vrem sa mergem un pic dincolo de Q&A pastrandu-ne focusul insa in zona asta.

Vrem sa oferim mai multa utilizate oamenilor: sa poata sa construiasca (in baza intrebarilor) grupuri in functie de interesele lor. De asemeni, sa poata crea seturi de resurse despre o tema sau alta. Apoi vom extinde profilele.

Si in al treilea rand vom merge si pe zona de mobilitate (aplicatii, chestii cu geolocare etc). Nu pot spune mai multe. Intai sa le facem.

Catalin Tenita, managing partner TreeWorks

In alta oridine de idei, tpu.ro implineste astazi 2 ani. “La multi ani!” si suntem cu ochii pe tine! 😀

Note de subsol:
1. Catalin Tenita – Managing partner, TreeWorks. Blog | LinkedIn | Twitter

6 comments

  1. Pingback: Dragota Emil
  2. Pingback: irinel
  3. Au multi vizitatori, bravo lor…dar! se uita cineva pe site-ul ala ? Pe bune, cand am intrat pe site, am crezut ca este lasat in paragina si userii isi fac de cap pe acolo. Este haos, intrebari stupide, intrebari de porn, torrente si alte rahaturi dinastea scrise intr-un mod indescifrabil pentru multi oameni normali.

    Repet, daca asta isi doresc, bravo lor, au un trafic enorm. Dar este o mare porcarie ce se intampla pe acel site.

  4. Ăsta este un exemplu de un proiect ce a pornit de la idee simplă şi s-a dezvoltat nesperat de mult. Multă baftă în continuare. 🙂

  5. Stiu ca e greu de acceptat dar, ca idee, TPU e un proiect startat cu F5, impreuna. Nu trebuie sa aprobi comentariul, ziceam asa, pt tine, ca idee. Ma rog, ai zis ca nu esti jurnalist, deci e scuzabil 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *