2010, un an bun pentru bloggeri

Posted by

Cine a fost consecvent, si-a vazut de treaba si a muncit, a incasat in 2010 cel putin dublu fata de 2009. It’s a fact. Si vorbim aici de sume ce depasesc 10k euro, destul de frumusele daca e sa ne gandim ca o mare parte dintre cei care fac bani din blogging au si un job, blogging-ul devenind un mod de viata si nu o obligatie.

A fost un an plin de campanii faine in blogosfera, branduri mari (telecom, banci, IT&C, auto, samd) alocand in acest an din ce in ce mai multi bani pentru social media, ordinea fiind blogging -> fb -> twitter. Cum e si normal, de altfel.

Iar povesti precum cea a lui Cristian China-Birta1 vor mai ajunge la urechile celor interesati. Nu pariez ca in presa, deoarece am convingerea ca a trecut valul de “eu fac atat din blogging“, Chinezu prinzandu-l pe final :-), ci pe la evenimentele din online pe unde-si pierd bloggerii timpul.

Si cred ca in 2010 bloggingul din .ro a sarbatorit majoratul.

A intrat in mainstream cu bune si cu rele, insa parca cu mai putine rele :-). Iar brandurile care au inteles atat beneficiile cat si potentialul incep sa-si seteze obiective pe termen lung, fapt ce contureaza inca de pe acum un 2011 destul de interesant pentru toata lumea implicata in aceasta piata.

Unele vor pierde, altele vor castiga, insa daca vreti un sfat, acesta nu poate fi decat unul singur. Nu stati deoparte! Cautati nise, fiti consecventi si incercati sa priviti blogging-ul (si) ca pe un business.

Sunt foarte multe de invatat, insa sunt sigur ca inca este destul loc. Si mult mai usor.

Note de subsol:
1. Cristian China-Birta – Managing director Popular Media Grup SRL. LinkedIn | Blog | Twitter

15 comments

 1. Pingback: irinel
 2. Pingback: Stefan Murgeanu
 3. Pingback: Schimbare Pozitiva
 4. Pingback: Vali Negoiță
 5. Pingback: ANA MATEI
 6. Suntem inca departe de ce e in AFARA
  Eu inca vad ca in blogosfera romaneasca e un BOOM cam la fel ca cel IMOBILIAR (cand ai 6k/zi traffic si zici ca nu dai blogu pt 45 mii eur esti trilulilu … gen …)

 7. Pingback: Liviu Taloi
 8. @Costin: Go for it! La anu’ se tripleaza! 🙂

  @hainebarbati: De “Resurse minime, efecte maxime” ai auzit? Marja de profit? Jucarii mici si destepte? Bine. 🙂 Traficul este un reper, dar nu se traduce neaparat in bani. Ghici cine e Trilulilu? 🙂

 9. @Dragos: Join us! Sau macar join refresh.ro 😛

  @Dana: haine barbati si-a luat ban ceea ce i-a redus venitul pe anul viitor cu cel putin 10%!!!!!!! 🙂

  @Razvan: Succes si tie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *