Daca e criza financiara, ne-ar placea sa stim si noi!

Posted by

Va semnalez cateva articole aparute zilele aceastea in presa romaneasca, intr-o perioada in care situatia sociala si economica a Romaniei este traversata de manifestari si decizii de intrare in greva generala.

Si, judecand dupa declaratiile de presa emise in ultimele luni de catre executiv si presedintie, situatia e oarecum similara cu aparitia unui post pe acest blog in care m-as plange ca imi merge rau, insa in urmatorul articol as organiza un concurs cu premii in care v-as intreba unde ma aflu, publicand aceasta fotografie pe care am facut-o in urma cu cateva zeci de minute.

Radiocom negociaza un credit de 10 milioane de euro

Societatea Nationala de Radio comunicatii (Radiocom), furnizor de servicii de comunicatii si broadcasting, negociaza contractarea unui credit de aproximativ 10 milioane de euro care sa fie utilizat pentru plata TVA si achizitia de produse si servicii pentru un proiect de constructie a unei retele telecom.

Compania intentioneaza sa incheie creditul pe o perioada de doi ani, iar banii ar urma sa fie utilizati, printre altele, pentru plata TVA, asigurarea unor lucrari de constructii si plata unor chirii aferente constructiei unei retele de comunciatii fara fir in standardul Wi-Max.

Compania are in plan constructia unei retele nationale bazate pe aceasta tehnologie, pe baza unei licente in benzile de frecvente radio 3,6 GHz-3,8 GHz castigate in noiembrie 2008. Taxa de licenta s-a ridicat la 2 mil. euro.

Informatia a aparut ieri, in Ziarul Financiar. Ar mai fi de adaugat ca proiectul de constructie al retelei a fost castigat de compania locala Omnilogic si are o valoare de 39 mil. euro, din care cota de participare a Radiocom, companie controlata integral de stat, prin Ministerul Comunicatiilor, este de 5 mil. euro. Ne-am mai intalnit cu Omnilogic, vezi tagurile…

Banca Nationala cheltuieste 460.000 de euro pe sisteme IT de la HP si Oracle

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va investi peste 460.000 de euro pentru implementarea unor sisteme informatice, unul destinat Centralei Incidentelor de Plati, iar altul pentru colectarea de date statistice. Beneficiarul banilor este Oracle Romania care va furniza servicii de programare de sisteme informatice si software utilitare pentru realizarea unui sistem de raportari directe destinat colectarii de date statistice. Contractul, in valoare de 314.160 de euro (1,3 milioane de lei), a fost atribuit in luna aprilie.

Tot in luna aprilie BNR a incheiat inca un contract, de data aceasta beneficiar fiind HP Romania, pentru servicii de consultanta si va implementa un sistem informatic destinat Centralei Incidentelor de Plati, valoarea acestuia fiind de 146.370 de euro (614.000 de lei).

via Ziarul Financiar.

Din 2011 statul va cumpara centralizat computere

Achizitiile de autoturisme, computere, mobilier, combustibil auto, dar si de servicii informatice, de curatenie, de asigurare si transport aerian efectuate de catre institutiile publice centrale vor fi derulate in sistem centralizat, prin intermediul unei unitati subordonate Ministerului Finantelor, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

Noua institutie, denumita Unitatea centralizata in domeniul achizitiilor publice de produse si servicii destinate administratiei publice centrale, va elabora o strategie de achizitie si va cumpara in nume propriu produse pentru alte autoritati contractante. Tot in sistem centralizat vor fi achizitionate produse de papetarie si birotica.

Semnalata de Ziarul Financiar, masura vine pe fondul discutiilor privind ineficienta sistemului actual de achizitii care le permite autoritatilor sa cumpere la preturi diferite aceleasi produse.

Pe romaneste, masura vine la cateva zile de la aparitia in presa a deciziei primariei din Sibiu, condusa de Klaus Johannis, de a cheltui 2,5 milioane de lei pentru cumpararea a o suta de calculatoare, destinate functionarilor. 250 de milioane de lei vechi pentru un PC!!!

Primăria municipiului Sibiu a decis să înlocuiască calculatoarele funcţionarilor cu unele mai moderne şi a organizat în acest sens o licitaţie. Condiţiile contractuale, foarte stricte, au făcut ca la licitaţie să participe doar o singură firmă care a şi câştigat, respectiv Industrial Software Sibiu.

(sursa Capital)

MCSI lanseaza un nou apel de proiecte pe e-sanatate

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in calitate de Organism Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, a lansat pe 13 mai 2010 Ghidul Solicitantului pentru operatiunea 3.2.4 – Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar – la nivel central.

Valoarea totala alocata pentru acest apel este de 190,5 milioane lei, de urmarit si cu cine va bate palma pentru acesti bani. (sursa computerworld.ro)

INS are 7 milioane ron de cheltuiala (1,7M euro)

Institutul National de Statistica intentioneaza sa achizitioneze cu pana la 2,96 milioane de lei, fara TVA, un sistem informatic integrat pentru a procesa datele recensamantului general agricol 2010. Totodata, INS a anuntat saptamana trecuta ca va achizitiona echipamente IT in sistem integrat, pentru procesarea datelor recensamantului agricol, in valoare de 5,07 milioane lei, cu TVA inclusa. Conform normelor Uniunii Europene in domeniul statistic, fiecare stat membru trebuie sa efectueze un recensamant general agricol o data la zece ani. (ziarul financiar din 18 mai)

Calcule, calcule.

6 comments

  1. Pingback: irinel
  2. Cred ca in poza esti zona Place de la Bastille si se vede un monument comemorativ..Colonne de Juillet mai exact. Paris, Franta. What do i get 😀

  3. @Aurica: ar putea fi o noua Andora sau Vatican. Pana atunci insa, este una dintre institutiile statului asta.

    @SomeGuy: corect. 🙂

  4. Se cauta “senzationalul” peste tot, inclusiv pe blogguri. Cand citesc o stire, vreau ca ea autorul sa se informeze foarte bine in legatura cu ceea ce scrie, sa nu preia de exemplu stiri despre it, scrise de jurnalisti care stiu sa foloseasca office si atat. Subiectul cu 250mil/pc a fost dezbatut pe blogul lui zoso, tot acolo, in comentarii, poti sa vezi caietul de sarcini si vezi ca sunt multe echipamente, soft-uri, nu doar “pc-uri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *