Set de principii pentru campaniile online de performance marketing din Romania

Posted by

Grupurile media, regiile de vanzari interactive si companiile online AdEvolution, Apropo Media, ARBOinteractive, Digital Ads, F5, Intact Interactive, InternetCorp, Neogen, Sanoma Hearst Romania si Splendid Interactive anunta ca au decis de comun acord adoptarea unui set de principii care sa guverneze gestionarea campaniilor de performance marketing pe toate site-urile pe care le editeaza si/sau le reprezinta din punct de vedere al vanzarii spatiilor de publicitate.

Semnatarii isi propun astfel sa dezvolte si sa promoveze catre clientii de publicitate interesati de solutii de performance marketing campanii construite pe urmatoarele principii:

1. Utilizarea, in exclusivitate, a unor sisteme bazate pe linkuri text, insotite sau nu de o imagine grafica, reclamele de tip display urmand a fi folosite exclusiv pentru a satisface nevoile de branding, reach si creare de awareness. Se urmareste astfel diferentierea clara intre cele doua categorii de obiective urmarite preponderent de clienti (brand awarness si performanta), atat prin mijloacele de promovare utilizate, cat si prin modul de tarifare (cost-per-click / cost-per-lead / cost-per-action / cost-per-sale, respectiv cost-per-thousand).

2. De asemenea, recomandarea grupului de initiativa este de a se folosi imagini care prezinta produsul sau serviciul promovat (doar in situatii exceptionale si logo-ul clientului de publicitate) insotite de prezenta obligatorie a unui mesaj (call-to-action) care sa determine utilizatorii sa acceseze linkul propus pentru a primi mai multe detalii despre oferta promovata, fapt care va creste eficienta si rata de raspuns.

3. Totodata, vanzarea spatiilor se va face in regim de run-of-network si/sau run-of-category (distribuirea reclamelor nu pe un singur site, ci pe intreaga retea sau pe o categorie de site-uri cu profil asemanator), incurajandu-se targetarea reclamelor in functie de cuvinte si expresii cheie sau criterii demografice, urmarindu-se astfel cresterea ratei de click si, implicit, a eficientei campaniilor de promovare online derulate, atat in interesul publisherilor, cat si al agentiilor de media si, mai ales, al clientilor.

vezi comunicatul de presa

Acordul intra in vigore in data de 1 mai 2010, printre semnatari aflandu-se: Val Voicu, CEO AdEvolution; Orlando Nicoara, General Manager Apropo Media; Calin Rotarus, Managing Director ARBOinteractive; Ana Diaconu, Managing Director Digital Ads; Dragos Stanca, Managing Director F5; Augustin Roman, General Manager Intact Interactive; Mihai Seceleanu, CEO InternetCorp; Calin Fusu, Director General Neogen; Adina Vasilescu, New Media Publisher Sanoma Hearst Romania; Cristi Marinescu, Director Executiv Splendid Interactive;

17 comments

  1. Pingback: Stefan Murgeanu
  2. Pingback: Andrei
  3. Pingback: SEO Romania
  4. Pingback: Liviu Taloi
  5. Pingback: Adriana Ceaușescu
  6. Pingback: Sorina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *