iPhone OS 4.0, o lansare controversata

Posted by

Joi, Apple a lansat versiunea 4.0 a sistemului de operare de pe iPhone, cea mai importanta functie introdusa fiind multitasking-ul. Iar din declaratiile lui Steve Jobs, co-fondator si CEO Apple Inc., reiese si faptul ca noua facilitate va fi extinsa si aplicatiilor 3rd party.

Probabil din aceasta cauza clipul cel mai vizualizat si multiplicat despre iPhone OS 4.0 de pe Youtube este cel prezentat mai jos, in care, timp de 29 de secunde, este prezentata noua facilitate implementata.

Impresionanta este totusi agitatia creata de Apple odata cu lansarea noului sistem de operare ce vine cu o functie pe care Nokia, de exemplu, o are implementata de ani de zile (vezi N95 8GB), agitatie alimentata si de controversele aparute in urma deciziei Apple de a suporta aplicatii scrise fara softuri intermediare precum Flash.

Toate acestea confirma insa (pentru a cata oara?) faptul ca Apple poate vinde orice si ar putea face profit chiar si in cazul in care singurul update major anuntat in cadrul unei campanii asemanatoare ar fi schimbarea siglei intr-un mar intreg :-).

5 comments

  1. Pingback: irinel
  2. Sunt 100% de acord cu tine, Apple poate sa scoata si o carcasa goala si lumea da navala sa o cumpere. Se pare ca au reusit sa induca o stare de hipnoza in masa, de si-a facut aceasta popularitate exagerata. Acelasi lucru se poate spune acum si despre Android, care, in curand, o sa depaseasca itelefonul.

  3. Nu cred ca Apple poate sa vanda orice si chestia cu hipnoza in masa e de-a dreptul hilara.

    Vorbim despre versiunea beta a iPhone OS 4.0 disponibila doar celor care sunt inscrisi in Apple Developer Program nu de o lansare oficiala. Apple n-a lansat nimic inca.

    Intrebarea fundamentala pe care nu o pune nimeni este *de ce* are Apple acest succes enorm cu produsele pe care le lanseaza.

    In alta ordine de idei nu e important cine pe cine depaseste, e importanta competitia creata, chestie din care consumatorul are doar de castigat.

  4. @Zeno Raspunsul la intrebarea “de ce” e unul destul de simplu. Mereu au fost primii, cei care au inovat si toata lumea i-a copiat. Ipod-ul, Ipod-ul Video, Iphone-ul si acum Ipad-ul – toate sunt produse revolutionare care la momentul lansarii au dat un nou trend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *