Topul site-urilor din Romania cu incasari de peste 1,000,000 de euro in 2009

Posted by

Un articol de pe financiarul.ro, purtand titlul “Top site-uri care au trecut de bariera de un milion de euro” si un lead de mare angajament (Milionarii din on-line-ul autohton pot fi numarati pe degetele de la o mana), publica la final urmatorul top:

1. Gsp.ro – un milion de euro din publicitate
2. Neogen.ro – aproape un milion de euro
3. Hotnews – 900.000 de euro

Conlcuzia este una singura: site-urile care au incasat in 2009 peste 1 milion de euro este gsp.ro, Augustin Roman1, General Manager Intact Interactive, declarand ca vrea sa maximizeze veniturile din publicitate, mai ales ca „dispunem de toate instrumentele: creatie, dezvoltare, audienta”.

De aici eu inteleg ca Boom a platit pana la urma datoria de 600,000 de euro catre Gazeta Sporturilor. Pentru cei care au deschis mai tarziu refresh.ro, la mijlocul lunii iunie 2009, Gazeta Sporturilor actiona in judecata Boom Advertising pentru recuperarea datoriilor mai sus amintite.

Hotararea de a urma drumul tribunalului venea la 5 luni dupa ce Gazeta Sporturilor anunta oprirea colaborarii cu Boom Advertising, multumindu-le pentru munca depusa in a sprijini dezvoltarea site-urilor.

thumb_augustin_roman

Dupa un an de parteneriat, regia de publicitate Boom si siteurile Gazetei Sporturilor au decis de comun acord oprirea colaborarii exclusive incepind cu 1 februarie 2009. Le multumim celor de la Boom pentru munca lor, care a sprijinit cresterea siteurilor si sint convins ca vom explora noi cai de cooperare in viitor.

Augustin Roman, General Manager Intact Interactive

Cat despre incasarile Neogen, sunt sigur ca autorul articolului s-a referit la Bestjobs.ro si nu la Neogen.ro, toate declaratiile lui Calin Fusu2 din ultima jumatate de an fiind concentrate pe piata de joburi si arareori pe reteaua sociala. Culmea e ca unul din interviurile in care face referire la incasarile Neogen S.A. a fost tot pentru Financiarul.

Vezi:
#blogaria4 – “Neogen is back!”
Neogen va incasa in 2009 cu mai bine de un milion de euro mai putin fata de 2008
Calin Fusu: “Planul este sa vindem de 3,5 milioane de euro si sa acoperim din profit pierderile ultimilor doi ani.”

Pe aceeasi tema a scris si Dragos Stanca3, evident, mai repede decat mine. Apropo Dragos, “fratiorii” regionali aduc doar 15% din incasarile Neogen. Ma poti cita ca sursa, chiar si pe money.ro 😉

Note de subsol:
1. Augustin Roman – General Manager Intact Interactive. Blog
2. Calin Fusu – Director General, Neogen SA. LinkedIn | Blog | Twitter
3. Dragos Stanca – Managing Director, F5 Realitatea-Catavencu. Blog | Twitter | LinkedIn

10 comments

 1. Asta arata ca se pot face bani frumosi din online, daca sunt investiti ca atare. Felicitari lor, se pare ca avem si lucrui care aduc onlineul romanesc la un nivel destul de inalt !

  1. asa e, incasarile sunt devastatoare, mai ales ca pe gsp ruleaza multe reclame in-house, adica “fix pix”
   1 meleon de euroi… cat o casa cu curte in centru (una modesta).

 2. In loc de “topul”, ar fi fost poate mai potrivit “site-ul” 🙂 Oricum dupa parerea mea castigatorul dintre cele 3 e Hotnews, deoarece GSP are o puternica sustinere de pe TV reflectata in brand/trafic, iar la Neogen/Bestjobs e vorba de o retea de site-uri.

 3. Doar 1 milion de euro?Slab avand in vedere ca la Intact Interactive toata echipa de vanzari, administrativa etc este de la gsp. SI o sa se duca la vale rau cu gsp-ul lor cu tot, ptr ca Gusti a dat afara din retea toate siturile publisherilor independenti si au facut subdomenii sitului antenei 1 cu emisiunile lor precum capatos. antena 1 / acces direct . antena 1 etc etc.
  Is curios cine o sa fie interesat sa cumpere reclama pe subdomeniul acces direct, avand in vedere targetul emisiunii …. da in fine …

  neogen .. nu stiu cine e prost sa mai dea bani in/prin neogen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *