“Cel mai vechi laptop” din Romania este de fapt cel mai vechi laptop din lume

Posted by

Una dintre campaniile care mi-au atras atentia luna aceasta a fost “Cel mai vechi laptop“, campanie-concurs realizata de catre Realitatea.NET si INTEL, F5 alegand pentru 2009 o implicare activa si in acelasi timp destul de agresiva in organizarea de evenimente offline pe teme din industriile de online si IT, evenimente sustinute puternic de publicatiile online ale trustului.

standard_logo

Lansat pe 12 mai, concursul organizat de Intel Romania si REALITATEA.NET urmarea initial identificarea celui mai vechi laptop din tara, aflat inca in stare de functionare. Dupa incheierea inscrierilor si compararea datelor de fabricatie ale aparatelor din Romania cu cele ale modelelor gasite in cadrul celorlalte editii „Oldest Laptop”, initiate de Intel la nivel international, s-a observat ca exemplarul Epson HX-20 descoperit la Baia Mare este defapt cel mai vechi laptop functional din lume.

[…]

„Oldest Notebook”, initiat de Intel Romania si REALITATEA.NET, a adunat 465 de participanti, care au inscris in concurs atat laptopuri, cat si PC-uri portabile de 10 kg, fara baterii, si chiar statii pentru comunicatii militare de acum jumatate de secol. Majoritatea laptopurilor din competitie dateaza din perioada 1983 – 1989. Cel mai „tanar” model inscris in concurs a fost un laptop din 2004.

sursa Business Standard

One comment

  1. Pingback: Dan Ille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *