acumlive.ro – transmisii LIVE de la evenimentele importante din Romania

Posted by

Conform comunicatului de presa, acumlive.ro s-a lansat pe 10 aprilie, ca un serviciu ce transmite live, pe net, diferite evenimente din offline.

Bucuresti, 10 Aprilie 2009
S-a lansat www.AcumLive.ro – serviciul care transmite LIVE cele mai interesante evenimente. Urmareste IN DIRECT in acest weekend 10-12 Aprilie 2009, 4Tuning Days 2009: expozitie de masini tunate, racing si car-audio, precum si Rokolectiv 2009 – festival de muzica electronica si arte conexe.

Lansare www.AcumLive.ro – transmisii LIVE de la evenimentele importante din Romania

acumlive.ro este un serviciu Synco Telecom, companie specializata in distribuirea de servicii integrate de telecomunicatii (internet, telefonie si televiziune – IPTV) si operatorul serviciului de stocare de date online www.filebox.ro si al serviciului i-TV.ro1.

Este al doilea site dedicat exclusiv transmisiunilor live, pe intenet, pe care eu il cunosc.

Primul, netv.ro, s-a lansat in ideea de a transmite online evenimentele de succes, off-line, ale blogosferei. Neavand succesul asteptat, a fost abandonat.

Spre deosebire de netv.ro, acumlive.ro e sustinut de o companie ce are printre obiectele de activitate si distribuirea de servicii de internet. Porneste la drum cu un avantaj, insa dezorganizat din punct de vedere al online-ului.

Cont pe Twitter
+ Twitter-ul este o modalitate de a obtine feedback si vizitatori aproape instant. Sunt oameni care petrec destul de mult timp online. Folosit un pic mai agresiv si integrat in cele cateva bisericute de romani de pe Twitter, i-ar putea ajuta.
– Contul este utilizat destul de modest. Activ cand au de anuntat un live, destul de pasiv in rest.

acumlive_arhiva

Arhiva
– Nu am vazut o pagina de arhiva la lansare. Am intrat pentru ca mi-as fi dorit sa vad “4 Tuning Days”, prima lor transmisie.
+ Intre timp a aparut si tab-ul Arhiva insa echipa tehica este in cautare de solutii pentru a arhiva tonele de material video.

Note de subsol:
1. Este destul de interesant de vazut cate din acele televiziuni afisate in oferta i-tv.ro au acordat drept de difuzare pe internet. Din cate stiu, de la MTV se obtin foarte greu, ProTv International nu cred sa aiba vreun contract de asemenea natura, Realitatea TV banuiesc ca ar vrea sa monetizeze streamul live de pe site-ul lor, iar exemplele pot continua. Revin cu un alt articol.

2 comments

 1. Of of.. cum ne faci tu gratuit reclama negativa. Eh.. buna si asta.
  Ca sa iti usurez munca si sa fac situatia mai roz pentru noi:
  -pe Twitter se scrie doar cand sunt event-uri sau doar cand apar informatii interesante despre eventurile viitoare. Ce e mult strica, devine SPAM. Nu cunosc date exacte, dar cred ca majoritatea utilizatorilor de Twitter urmaresc >100 alti useri. 10 update-uri seci pe zi de la @acumlive s-ar putea sa ii deranjeze. Nu cred ca este cazul sa anuntam de fiecare data cand gasim o pozitionare noua a cablurilor in geanta cu cabluri. Stim ca este bine sa spamam, ca asa se fac vizitatori si se face awareness. Mai scrie Zoso ca suntem porci, zice si Arhi ca dupa ce ca suntem spammeri nu-i merge ok nici internetul de la noi si mai bine emigram in Congo, mai zici tu ca abuzam. Dar nu asa vrem sa ne facem cunoscuti.
  -cu arhiva suntem intr-adevar un pic lame/n00bzori. S-a ajuns aici pentru ca ne-am indreptat toata atentia spre live, 2-3 surse de sunet, sursa diferita de video, si pe inregistrari au ajuns niste chestii nasoale. Saptamana asta mai schimbam niste echipamente, cautam sa delegam pe cineva strict pe treaba au arhiva si speram sa o rezolvam.
  -overall despre ogranizare ai putin dreptate, dar nimic din ce am facut nu a fost exact copy-cat dupa altceva. Cam totul e idee noua, de la 0 (sau 0.1). In cazul asta trebuie sa invatam din mers multe lucruri. Nu tu angajati cu experienta furati de la ‘concurenta’. Nu tu documentatii tehnice mura in gura preluate de pe Internet. Nu feature-uri si design-uri care se gasesc pe toate drumurile. Si foarte important: nici un mogul sau investitor strain care sa arunce cu bani in noi ca la concertele lui Guta.

  1) i-TV exista dinainte ca multi proprietari/administratori de posturi sa stie ca se pot face bani din online. Sau sa cunoasca prea multe despre online in general. S-au semnat contractele unde au inteles ca Internetul nu e numai piraterie.. au vazut ca suntem baieti seriosi, n-au avut motiv sa schimbe intelegerile. Probabil daca nu am exista noi si ar vrea cineva sa faca asta de la 0 i-ar fi mult mai greu decat ne-a fost noua. Nu ca noua nu ne-a fost greu.
  -MTV este semnat de cand era distribuit de Zone Media. Media Pro a preluat postul ulterior si a observat ca nu e foarte rau sa primesti bani / abonat. Da, posturile TV se platesc / abonat. Deci pentru fiecare user i-TV, Media Pro primeste o moneda stralucitoare, garantat. Din vizitatorii lor pe mtv.ro nu se stie daca o obtin. i-TV e good business
  -PRO TV International se plateste cu o moneda si mai mare si mai stralucitoare / abonat. Si aici e afacere buna pentru ei. Din pacate cu ocazia asta am observat ca ne-au scos de pe site-ul lor, din sectiunea “Cum puteti receptiona Pro TV intl.”. Shame on them.
  -restul posturilor: Ori primesc bani, ori sunt gratuite pe satelit si ofera drept de retransmisie gratuit ori au parte de streaming la o calitate asa cum ei singuri nu ar putea foarte usor sa ofere.

  Mai stai cu ochii pe noi cand ai timp, o sa facem lucrurile din ce in ce mai frumos.

  Lucian,
  Staff i-tv.ro, filebox.ro si acumlive.ro.

 2. in cazul in care pregatiti ceva frumos nu ar strica sa imi trimiteti si mie pe contact la refresh punct ro.

  Nu e reclama negativa, priveste articolul de mai sus, daca vrei, ca user experience. Heavy user experience 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *