WebEvent Pitesti 2009 – bloggerii au dezbatut starea online-ului pitestean

Posted by
argestv_thumb

La Pitesti a avut loc prima editie a Webevent, in cadrul careia bloggerii au dezbatut starea onlineului pitestean. Tinerii au fost instruiti cum sa-si faca cunoscute blogurile si cum sa promoveze diferite produse prin intermediul acestora.
[…]
Blogging-ul este un fenomen aflat abia la inceput dar tinerii pitesteni doresc sa-l faca cunoscut pentru a putea vinde spatii publicitare.

ArgesTV – Intalnirea bloggerilor (video)

Despre evenimentul WebEvent2, care a avut loc vineri, 6 martie 2009, Hotel Yaky Center, Pitesti, ati fi putut afla prima data, pe blogul lui Marian Dumitru1 (a.k.a. Dumis), odata cu publicarea postului Voi alegeti!, post in care vizitatorii erau rugati sa aleaga unul din cele 4 logo-uri ale evenimentului.

Dupa cum probabil era de asteptat, logo-ul castigator a fost altul, propus de catre MB Dragan3, agentie interactiva care a realizat in cele din urma si site-ul evenimentului, webevent.ro.

Constantin Codreanu4, proprietarul blogului INconstantIN.ro, scrie despre webevent ca fiind mai degraba un popas de discutii.

constantin_codreanu_thumb

WebEventul a fost mai degrabă un popas de discuţii (pe alocuri prea înghesuite de şi cu vorbitori) decât unul de recoltare a informaţiei, pentru că ideile expuse acolo au fost la fel de noi ca şoseaua de centură a Piteştiului.
Constantin CodreanuFOTO:Internetul nu este pentru fiecare!

Cristi Dorombach5, proprietarul blogului www.piticu.ro, a tinut o prezentare despre starea online-ului pitestean, prezentare pe care promite ca o va urca pe youtube, moment in care va ajunge si pe refresh.ro.

cristi_dorombach_thumb

Se pooate mai mult. Important e sa se si vrea sa se faca ceva. Firmele trebuie sa se promoveze pe internet iar presa sa stie ca asta le aduce oameni si faima.

Am vorbit despre faptul ca acum, in 2009, au aparut site-uri de stiri facute din frustrare sau din nevoia unor oameni de a se informa, si cum nu gaseau asa ceva pe vreun alt site de ziar din Pitesti au incercat sa faca astfel situri de stiri. La fel si cu un site de evenimente, HelloPitesti, astfel incat sa gaseasca online ce evenimente sunt in saptamana asta undeva, cumva.

Cristi Dorombach – blogger, www.piticu.ro.

Printre vorbitorii afisati pe site-ul evenimentului, am mai recunoscut si alte persoane precum Adrian Soare6, Victor Kapra7, Tudor Totolici8 si Sorin Tudor9. Mai multe detalii despre WebEvent Pitesti 2009, pe pagina oficiala a evenimentului: www.webevent.ro.

Nota: Sorin Tudor (motivul, o raceala cat se poate de offline) si Victor Kapra nu au mai ajuns la eveniment.

Prostiile” pe care le-a spus Adrian Soare au fost de asemenea inregistrate video, acesta vorbind despre campanii virale si spotul Artmark cu Adrian Despot (link youtube).

* sursa clipurilor video – Raluca Nicula10WebEvent cu succes.

Note de subsol:
1. Marian Dumitru – blogger. Blog.
2. WebEvent – Eveniment de o zi ce include conferinte pe tema “Marketing si Advertising Online”. www.webevent.ro
3. MB Dragan – Agentie interactiva. VIziteaza www.mbdragan.ro
4. Constantin Codreanu – blogger. blog
5. Cristi Dorombach – Project Manager la Realitatea.NET, problogger piticu.ro. blog | LinkedIn
6. Adrian Soare – CEO Metromind. blog | LinkedIn
7. Victor Kapra – consultant independent. Blog | LinekdIn | Twitter.
8. Tudor Totolici – Strategy Consultant, MB Dragan. LinkedIn
9. Sorin Tudor – Managing Director, Project365 Communication. Blog | LinkedIn | Twitter
10. Raluca Nicula – redactor ArgesTV, Pitesti. Blog.