Veevid, un proiect Brainient, castigator la Mini Seedcamp Paris

Posted by

Seedcamp1 este un eveniment ce se desfasoara la Londra, pe parcursul unei saptamani intregi, eveniment ce are ca tinta tineri antreprenori din Europa.

seed_camp

Participarea la Seedcamp iti permite accesul la o retea de consilieri internationali, experti in marketing, PR, media, HR sau domenii tehnice sau juridice, ce pot oferi consultanta in orice aspect al unei afaceri. In acelasi timp, ai acces si la o serie de investitori interesati.

Saptamana trecuta a avut loc Mini Seedcamp, un eveniment asemanator tinut de data aceasta in Paris. Pe lista castigatorilor s-a aflat si Braininent2 cu Veevid3, un proiect finantat luna trecuta (februarie 2008)4 de catre Seedmoney.ro5.

Ce este Veevid?

Veevid este o platforma ce iti ofera instrumentele necesare pentru a publica, distribui si monetiza contentul video.

Eram curios sa vad Veevid in productie, insa lista site-urilor care folosesc/vor folosi sistemul oferit de Braininent nu este disponibila publicului larg, desi Veevid este un proiect open-source. E de notat faptul ca desi sistemul recomanda stocarea contelului video pe serverul Veevid, cei doi clienti au preferat ca materiale video sa fie tinute pe serverele proprii.

thumb_emi_gal

Da, lucram pentru 2 playeri mari din Romania. Deocamdata e mega-secret de stat. Dar vom anunta, la momentul potrivit.

De fapt, cred ca ai nostri clienti vor fi cei care vor anunta, odata cu relansarea respectivelor site-uri.

Emi Gal6, Managing Director Brainient

Aflat pe lista castigatorilor MiniSeedcamp Paris, Veevid i-a adus lui Emi Gal o experienta fantastica, asa cum declara atat pe blogul personal7 cat si pentru refresh.ro.

thumb_emi_gal

La Seedcamp au fost vreo 100 de proiecte inscrise si 20 de finalisti, din care au fost alesi 5 castigatori. Veevid este unul din proiectele castigatoare. A fost o experienta fenomenala, pe care am descris-o destul de complet pe blog. Pentru proiect, asta inseamna ca ne vom extinde la nivel international mai repede si mai sanatos. Pentru mine a fost o confirmare a faptului ca am facut bine cand am decis sa ignor cu desavarsire carcotelile mioritice8, si ca “se poate”, daca ai pasiune si determinare.

Note de subsol:
1. Seedcamp crede ca Europa are talente si modele de urmat. Viziteaza pagina oficiala a evenimentului.
2. Brainient – Site oficial aici.
3. Prezentarea Veevid o puteti lua de aici (format pdf, 1MB).
4. Sursa informatiei, Vlad Stan – Veevid castiga SeedCamp Paris.
5. Seedmoney investeste bani in idei, prototipuri sau proiecte. Detalii pe site-ul seedmoney.ro.
6. Emi Gal – Managing Director at Brainient. Blog | LinkedIn | Twitter
7. Emi Gal – The Seedcamp Experience
8. Braininent a lansat in trecut alte 2 proiecte, BrainTV (televiziune online pentru oameni inteligenti) si Vertimo (cautare pe verticala de anunturi imobiliare), proiecte care insa nu au rezistat din diferite motive, si au fost inchise la nici un an dupa lansare.

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *