Trafic.ro: Okidoki.ro este, momentan, simplu spectator

Posted by

okidoki_simplu_spectator

La aceasta concluzie ajunge Trafic.ro, in newsletterul de astazi, in conditiile in care Orlando Nicoara1 (sau MPI) nu a mai comunicat nimic despre proiectul okidoki.ro din 8 ianuarie a.c. (Orlando Nicoara – Okidoki.ro – La ce lucram).

Din aceasta cauza nu vad relevanta unei sectiuni intregi a newsletterul-ul Trafic.ro (dintr-un total de 3 sectiuni), plus implicarea in context, a blogurilor lui Vali Petcu2 (zoso.ro) si Orlando Nicoara (orlando.ro).

trafic_client

Pana una-alta, motorul de cautare romanesc okidoki.ro pare a se multumi cu postura de simplu spectator. Iata, spre exemplificare, cateva date comparative privind numarul de afisari generate in cadrul site-urilor din trafic.ro ca urmare a cautarilor efectuate de utilizatori (pentru o mai buna imagine de ansamblu au fost luate in calcul si blogurile Orlando.ro, respectiv Zoso.ro).

okidoki

Vezi newsletterul Trafic.ro, de joi 12 martie 2009 – Pe motoare, Google e vedeta, Yahoo! nu e okidoki.

Nota: In varianta online, nu apare si sectiunea NETIndex. (Valoarea NET Index in saptamana 2-8 martie 2009 a fost 5357.80, in scadere cu 27.02 puncte fata de saptamana anterioara.)

Ionut Tudor3, Business Intelligence Specialist la trafic.ro, a declarat ca paragraful in care apar mentionati Orlando Nicoara, Vali Petcu si okidoki.ro a fost introdus in newsletterul Trafic.ro deoarece:

thumb_ionut_tudor

Newsletterul este despre motoarele de cautare si influenta lor in .ro iar okidoki este singurul motor de cautare autohton deci ni s-a parut normal sa-l mentionam.

Cat despre zoso.ro si orlando.ro, i-am adus in discutie datorita influentei pe care o au in mediul online astfel prefigurand o noua directie de dezvoltare pt trafic.ro

Oricum, ce trebuie retinut este ca noi nu am spus ca okidoki nu conteaza. pt noi conteaza orice site din .ro , chiar si refresh.ro.

Ionut Tudor, Business Intelligence Specialist la trafic.ro

Ca raspuns la intrebarea: daca okidoki nu conteaza, de ce ati ales totusi sa faceti referire la el in newsletterul trafic.ro, alaturi de blogurile orlando.ro si zoso.ro?

Alte pareri?

* okidoki.ro este prima incercare din Romania de a construi un motor de cautare. Proiectul Okidoki.ro a aparut in peisajul .ro la instistentele lui Adrian Sarbu4, fiind dezvoltat de MediaPro Interactiv5, companie condusa de Orlando Nicoara. (sursa orlando.ro)

Note de subsol:
1. Orlando Nicoara – General Manager, MediaPro Interactiv. Blog | LinkedIn | Twitter.
2. Vali Petcu – cel mai controversat blogger din Romania. Blogul sau, www.zoso.ro, este cel mai bun blog din Romania conform zelist.ro, singurul site care calculeaza topul blogurilor romanesti, folosind metoda backlink-urilor.
Modalitati de contact: blog | LinkedIn | Twitter
3. Ionut Tudor – Business Intelligence Specialist, trafic.ro. LinkedIn | Blog | Twitter.
4. Adrian Sarbu – Chief Operating Officer (COO), Central European Media Entreprises (CME). www.cetv-net.com.
5. MediaPRO Interactiv – Creative by nature, interactive by choice. Vezi website.

10 comments

 1. Pingback: Mihai Alex Serea
 2. Poate okidoki.ro este singurul (sau primul) motor de cautare dezvoltat de la 0 de catre MPI, dar au mai fost si alte incercari ca baluba.ro, zuzuka.ro, scormoneste.ro…

 3. Multumesc de informatie. De Baluba si Zuzuka nu stiam. In schimb, scormoneste.ro imi da aceleasi rezultate ca google.ro (am cautat ecostin) ceea ce ma face sa cred altceva :-).

  Cercetez si revin cu un post nou daca e cazul :-).

 4. Laurentiu: E in draft un post pe tema asta + altele. Sper sa il public saptamana viitoare, mai am nevoie de niste date. 🙂

 5. Reteta succesului garantat in jurnalismul online de calitate made in .ro marca Refresh via Costin – un articol bunicel despre trafic.ro, zoso.ro, orlando.ro, Google, Yahoo! et al.

  Pacat ca sustii neconditionat orice comentariu cu vibe de scandal indiferent de subiectivismul sau superficialitatea autorului.

  Vestea buna pentru trafic.ro – Nu exista publicitate negativa, doar publicitate… 😀

  Well done Mr. Cocioaba, well done! 😉

  Va multumim,
  Mihai Alexandru SEREA
  PM trafic.ro
  WAA Professional
  .:

 6. Pingback: vali petcu
 7. Pingback: Mihai Alex Serea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *