Comunitate de vise: Trigwee.com

Posted by

In 2007, Catalina Rusu1 deschidea proiectul Zazazoo.ro2: un magazin online cu un singur produs pe zi, destinat exclusiv femeilor. Proiectul era sustinut de aceeasi platforma ca si Ghelir.ro3.

In timp, cei de la Zazazoo au largit orizontul comunitatii, incercand sa ii imprime o directie creatoare. In urma cu un an, magazinul a devenit doar o sectiune in cadrul site-ului, transformat in retea sociala feminina. In martie 2008, proiectului i s-a alaturat Octav Druta4, moment in care inceput transformarea Zazazoo in site de comunitate feminina.

thumb_octav_druta

Misiunea mea la Zazazoo.ro este sa creez un produs care sa raspunda preocuparii feminine pentru detalii. Imi propun sa fac acest lucru folosind ca inspiratie cuvintele lui Leonardo da Vinci: simplitatea este sofisticarea suprema

Octav DrutaNew entry in echipa Zazazoo.

Vlad Stan5, co-founder Seedmoney6, scria la randul lui pe blogul personal despre intitiativa fostei sale colege de la Vodanet. “Noul Zazazoo reprezinta un nou concept pentru siteurile de femei din Romania.

Pe 20 octombrie au obtinut finantare chiar de la Seedmoney, concentrandu-se exclusiv pe ideea “viselor”. Conceptul Zazazoo fiind insa in continuare asociat cu e-commerce-ul si cu targetul feminin, a aparut nevoia unui nou brand. Astfel incat site-ul a disparut, fiind redirectata catre ultimul articol din blogul Zazazoo, facand loc proaspatului Trigwee.com.

Trigwee continua acelasi concept, largit insa pentru ambele sexe si intenationalizat, fiind prezentat exclusiv in limba engleza. Rebrandingul si largirea sferei de actiune sunt probabil retetele pentru a transforma o idée buna intr-una de success.

Ultimul post de pe blogul Zazazoo ne informeaza despre Trigwee ca:

Pe scurt, e vorba despre un site pe care membrii isi posteaza imaginile care-i inspira in crearea viselor si le organizeaza pe cuvinte cheie. Cei aflati in cautare de visuri care sa-i reprezinte se pot inspira din imaginile postate si-si pot seta propriile teluri. Iata instrumentul nostru. Si pentru ca si barbatii merita sa-l foloseasca, am hotarat sa renuntam la vechiul atribut “exclusiv pentru femei”. putem citi in ultimul post de pe blogul Zazazoo.

Acest ultim post contine si versiunea in romaneste a conceptului enuntat pe blogul Trigwee.

Numele cu care ne prezentam incepand de astazi este Trigwee. El vine de la doua cuvinte din limba engleza: trigger si within, care puse impreuna inseamna “a declansa din interior”. Pentru ca oamenii fascinanti, cei care ne inspira pe noi toti, isi recunosc sursele de inspiratie printr-un fior interior. Pe ei ii invitam sa-si impartaseasca sursele de inspiratie, materialele din care-si fac visurile. Pentru ca noi sa le identificam, sa le analizam si sa imprumutam din ele inspiratia de a ne construi propriile visuri, si apoi viitorul.

Acum, atat Catalina Rusu cat si Octav Druta sunt dedicati exclusiv dezvoltarii Trigwee.

thumb_catalina_rusu

In Trigwee, actionari sunt: Catalina Rusu, Octav Druta, Vlad Stan, toti trei avand rol de cofondatori, si Seedmoney in rol de investitor, pachetul majoritar fiind detinut de catre cei trei cofondatori.
Ne propunem sa adunam la un loc creatorii de visuri din toata lumea, care sa inspire pe altii si sa se inspire la randul lor din activitatea acestora.

Catalina Rusu – Managing Partner la Trigwee.

Note de subsol:
1. Catalina Rusu – Managing Partner la Trigwee. LinkedIn | Twitter.
2. Zazazoo.ro – Lansat in noiembrie 2007, ca magazinul virtual in vitrina caruia poposea un singur obiect pe zi, un obiect pretios, special, exclusiv pentru femei, proiectul s-a inchis saptamana trecuta. Vezi “Ce s-a intamplat cu Zazazoo?
3. Ghelir.ro – Ghelir este un magazin virtual care functioneaza pe un principiu simplu: Un singur produs. O singura zi. Un pret extraordinar! Viziteaza www.ghelir.ro.
4. Octav Druta – Founder & CEO at Projaektiv. LinkedIn | Twitter
5. Vlad Stan – CoFounder Navidoo, Trigwee si SeedMoney. LinkedIn | Twitter
6. Seedmoney investeste bani in idei, prototipuri sau proiecte. Detalii pe site-ul seedmoney.ro.

8 comments

  1. Pingback: Auras Geambasu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *