Clement Nicolaescu si Alex Visa, primii romani certificati Google Analytics IQ

Posted by

Sunt foarte multe informatii pe care as vrea sa le scriu aici, pe refresh.ro, insa nu toate ajung sa fie publicate. Imi lipseste de multe ori feedback-ul mai multor surse iar unele anunturi / proiecte / evenimente pe care le aflu sunt prea proaspete si nu am nicio confirmare ca ar merita “arhivate”, confirmare pe care o astept din partea oamenilor pe care ii urmaresc.

thumb_google

Ieri de exemplu, citeam pe Google Press Center despre Google Analytics Individual Qualification1. Scrisesem si un draft despre prima persoana care a trecut acest test, insa am asteptat inca o reactie, cel putin pe bloguri, reactie ce a venit via RSS acum cateva minute. (M-as mira ca presa scrisa sau online sa tipareasca ceva pana saptamana viitoare.)

Pana acum cateva minute, nu stiam decat de Clement Nicolaescu2 ca a trecut testul. Cu brio si printre primii, dandu-l in chiar prima zi de la inaugurare.

thumb_clement_nicolaescu

Gata… Acum exista si recunoastere oficiala.

Am trecut examenul “Google Analytics Individual Qualification (IQ)” in aceeasi zi in care Google a anuntat acest program :-).

Clement Nicolaescu – Google Analytics Qualified

Confirmarea despre care vorbeam mi-a sosit via RSS de la Victor Kapra3, al carui blog vi-l recomand cu cea mai mare caldura. Victor mi-a confirmat existenta a celei de-a doua persoana din online care e certificata Google Analytics. Este vorba de Alex Visa4 despre care vom mai povesti saptamana viitoare intr-un alt post pe care il am in draft :-).

Ce atesta Google Analitycs IQ?

thumb_victor_kapra

Victor Kapra:

Ok, deci e vorba de “reglaje” fine.
Dar sa ne intoarcem:

Ce competente certifica Google Analytics Qualified?

alex_visa_thumb

Alex Visa
Instalarea pe un site; configurarea; intelegerea indicatorilor prezentati; setarea de parametri avansati; filtrare de trafic; segmentare; setare si interpretare de goal-uri; event tracking etc.

E vorba practic toate aspectele utilizarii care sunt acoperite si de training-urile oferite pe site-ul Google Analytics.

Cititi intregul YMinterviu pe blogul lui Victor, in articolul Alex Vișa: A trecut vremea cand as fi acceptat o oferta de la Google

Mai multe informatii despre pret, documentatie si pagina unde poti cumpara Google Analytics Individual Qualification, gasiti in notele de subsol, iar pe Alex Visa puteti sa il felicitati personal, pe blog, in postul Numarul 86.

Cine va anunta urmatorul certificat Google Analytics? 🙂

Note de subsol:
1. Certificat Google Analytics, pentru a demonstra cunostintele unui individ despre acest serviciu.
– pret $50
– lectiile aici.
– testul aici.
2. Clement Nicolaescu – Marketing & PR Director ArboInteractive. Blog | LinkedIn
3. Victor Kapra – consultant independent. Blog | LinekdIn | Twitter.
4. Alex Visa – Managing Director la HyperActive. blog | linkedin

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *