Ce s-a intamplat cu Zazazoo?

Posted by

Zazazoo.ro s-a lansat in noiembrie 2007, bazat pe aceeasi platforma din spatele fratelui mai mare, ghelir.ro, lansarea fiind anuntata de catre Dragos Manac1, manager System & Network Solutions2, pe blogul personal.

thumb_dragos_manac

A trecut mai bine de jumatate de an de cand am lansat Ghelir. Succesul a fost neasteptat de mare, iar volumul de business a crescut usor si sigur. Ideea a prins, au aparut chiar si cateva clone, unele cu o viata mai lunga, altele deja disparute. Cu siguranta conceptul functioneaza, insa metoda de adresare, nisa aleasa si logistica fac diferenta dintre succes si esec.

Ma bucur sa va anunt ca azi se lanseaza Zazazoo, magazinul care asigura femeilor independente DoZa zilnica de shopping. Despre ce e vorba? Un magazin online care vinde in fiecare zi un singur produs, adresat femeilor. Eu voi incalca regulile si voi cumpara cadouri pentru domnisoare de pe Zazazoo, pentru ca sunt cam pierdut cand vine vorba de a intelege dorintele si preferintele femeilor 😉

Dragos ManacZazazoo

Zazazoo.ro, magazinul virtual in vitrina caruia poposea un singur obiect pe zi, un obiect pretios, special, exclusiv pentru femei, s-a inchis saptamana aceasta. Pe blogul magazinului gasim si motivul inchiderii:

Ne mai doream insa ceva, un lucru pe care magazinul virtual nu putea sa-l ofere. Sa oferim membrelor Zazazoo un mediu virtual special, in care interactiunea sa duca la o experienta de viata mai buna.

Catalina Rusu3, ex-Deputy Executive Officer at Vodanet Media, actual Co-founder and Managing Partner la Trigwee, proiect despre care vom vorbi in urmatorul articol, ne-a asigurat ca Zazazoo s-a inchis doar ca shop, insa proiectul continua sub alta forma.

thumb_catalina_rusu

[refresh.ro: Ce s-a intamplat cu Zazazoo?]

Chiar inainte de a lansa Trigwee ne-am gandit ca s-ar putea sa apara intrebarea: “Ce s-a intamplat cu Zazazoo, unde a disparut?” Zazazoo ca shop a disparut. Ne-am dat seama ca nu mai facea parte din noua noastra viziune, insa Zazazoo ca social network (demers inceput din 8 martie 2008) s-a reinventat. S-a reinventat in Trigwee. Am dat detalii despre acest subiect pe blogul Zazazoo.

[refresh.ro: Ce ar trebui sa ia in calcul cei care isi deschid un proiect de acest gen?]

Nu cred ca suntem in masura sa raspundem la aceasta intrebare pentru ca nu credem in retete. Pur si simplu iti urmezi viziunea si gasesti solutii la problemele care pot aparea pe parcurs pentru a-ti indeplini visul. Nu conteaza daca visul tau are peste un an o forma putin diferita fata de cea pe care i-ai dat-o initial. Important este sa crezi cu tarie in el si atunci obstacolele se transforma in oportunitati.

Catalina Rusu, Co-founder and Managing Partner la Trigwee

Cat despre ghelir.ro, acesta nu se inchide si nici nu se reinventeaza.

thumb_dragos_manac

Logistica Zazazoo era diferita de Ghelir, ei au licentiat doar platforma.

Nu intentionam sa inchidem Ghelir, ci sa-l crestem. Nu am nicio legatura de afiliere/parteneriere cu Zazazoo / Trigwee, colaborarea noastra a fost mereu doar legata de tehnologie.

Dragos Manac – Manager System & Network Solutions.

Note de subsol:
1. Dragos Manac – manager System & Network Solutions. blog | LinkedIn | twitter
2. System & Network Solutions – companie dedicata administrarii, dezvoltarii si promovarii Linux/Open Source Software. www.sns.ro
3. Catalina Rusu – Managing Partner la Trigwee. LinkedIn | Twitter

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *