Cum sa cresti audienta blogului folosind Twitter

Posted by

Trecand in revista rezultatele RoTwitterSurvey, am realizat un lucru. Twitterul poate deveni si in Romania, asta in cazul in care nu a devenit deja, o unealta mult mai puternica decat RSS-ul pentru raspandirea rapida a informatiei.

Si cum cele 140 de caractere nu sunt intotdeauna suficiente, putem face ca articolele de pe blog sa ajunga instant in atentia celor care ne urmaresc pe Twitter, foarte facil, instaland pluginul1 Twitter Tools2.

O alta tehnica, folosita de data asta pentru a atrage atentia cititorilor blogului asupra contului de Twitter, este utilizarea plugin-ului Tweet This3. Practic, Tweet This pune la dispozitia cititorului blogului (prin rss sau direct) un link care, odata urmarit, completeaza campul mesajului de pe Twitter cu titlul si permalink-ul articolului respectiv. Inca un click, si aceste informatii sunt impartasite tuturor urmaritorilor persoanei in cauza.

Cert este ca aceasta combinatie, Twitter Tools + Tweet This, poate creste atat numarul persoanelor care te urmaresc pe Twitter cat si al persoanelor care ajung in cele din urma sa se aboneze la feed-ul RSS al blogului tau.

twitter_thumb

E un truc, recunosc, insa destul de eficient si cu o logica destul de simpla. Nu toti care te urmaresc prin RSS scriu despre sau impartasesc din articolele pe care le scrii pe blog, insa acum vor avea in atentie faptul ca ai un cont de twitter si in acelasi timp si ca au la dispozitie o metoda facila de a putea transmite rapid articolele tale.

In plus, cei care te urmaresc au la randul lor alte persoane care ii urmaresc si astfel, e posibil ca articolele tale cele mai interesante sa ajunga sa fie citite de oameni la care altfel ai fi ajuns cu greu sau poate deloc.

Ceea ce e de retinut este faptul ca toti acestia vor avea acces mult mai rapid la informatia de pe blogul tau, cunoscut fiind faptul ca cititoarele RSS pot intarzia si pana la cateva zeci de minute preluarea posturilor tale.

Note de subsol:
1. Aceasta modalitate este valabila utilizatorii platformei WordPress.
2. Twitter Tools poate fi luat de aici.
3. Tweet this poate fi luat de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *